Home Nieuws PSV in onderhandeling met Manchester City, Braziliaans toptalent op weg naar PSV

PSV in onderhandeling met Manchester City, Braziliaans toptalent op weg naar PSV

1450
0

PSV en Manchester City werken aan een deal om het Braziliaanse toptalent Sávio Moreira de Oliveira naar Eindhoven te kunnen halen.

Manchester City is en blijft in de op te zetten constructie eigenaar van het toptalent maar PSV zal gaan meeprofiteren. Het zeventienjarige talent staat op het punt om Atlético Mineiro te verruilen voor Manchester, waarna hij in Eindhoven moet worden gestald, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Het is de bedoeling dat Sávio komende zomer bij PSV aansluit. De jeugdinternational van Brazilië debuteerde op zestienjarige leeftijd al voor Atlético Mineiro en zou door zijn potentie en prijs al onhaalbaar voor PSV zijn. De transfersom die vorige week de ronde deed, weerspreekt die lezing wel want de aanvaller zou City ‘slechts’ 6,5 miljoen euro kosten.

Door zaken met Manchester City te doen, liggen er kansen voor PSV om de jonge aanvaller in Eindhoven te laten spelen, schrijven zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. Nieuwe regels omtrent het verhuren van spelers maakt het mogelijk dat de Engelse club het jonge talent via een constructie stalt in een andere competitie, in plaats van hem uit te lenen.

Momenteel zijn PSV en Manchester City in onderhandeling over de constructie maar de onderhandelingen zouden zich in een afrondende fase bevinden. PSV voorziet een opzet waarin het zonder eigenaar te zijn ook in de toekomst een bedrag aan Sávio zou kunnen verdienen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here