Home Nieuws PSV in Monaco op jacht naar bijna noodzakelijke zege om uitschakeling te...

PSV in Monaco op jacht naar bijna noodzakelijke zege om uitschakeling te voorkomen

583
0

PSV staat er niet heel goed voor in de groep met Real Sociedad, AS Monaco en Sturm Graz. Toch heeft de ploeg van Schmidt alles nog in eigen hand.

Wel zal er in en tegen Monaco gewonnen moeten worden. Voor PSV staat er dus donderdagavond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Winnen is bijna noodzakelijk voor PSV.

Door de nederlaag in de slotfase twee weken geleden in Eindhoven staan de Monegasken in de groep nu op een eerste plaats met drie punten meer dan PSV. Ook Real Sociedad staat boven PSV, zij spelen donderdag in eigen huis tegen het nog puntloze Sturm Graz.

Bij een eventuele nederlaag zal PSV echter nog niet uitgeschakeld zijn. Ervan uitgaande dat Sociedad weet te winnen van Sturm Graz betekent het wel dat PSV de laatste twee groepswedstrijden zal moeten winnen. De Spanjaarden mogen bovendien over drie weken dan ook niet winnen op bezoek bij AS Monaco.

PSV zal dan vervolgens in de laatste speelronde op bezoek bij de huidige koploper van Spanje een zege moeten halen om alsnog te overwinteren in de Europa League. Het gaat dus een lastige maar niet onmogelijk klus worden om te gaan overwinteren in een poule die vooraf als haalbaar bestempeld werd. PSV krijgt in Monaco steun van ongeveer 1100 fans. Het stadion van de Monegasken zal naar verwachting redelijk vol geraken met ongeveer 15000 toeschouwers, waar er normaal gesproken maximaal 18000 toeschouwers ontvangen kunnen worden.

AS Monaco kende afgelopen weekend geen goede generale, want op bezoek bij degradatiekandidaat Stade Brest werd verrassend met 2-0 verloren. Het betekent dat de ploeg in de Ligue 1 op een tiende plaats staat. Anderszijds staan de ploegen in Frankrijk dicht op elkaar en in theorie kan AS Monaco nog Champions League voetbal behalen.

PSV heeft wel een goed trackrecord in het ministaatje aan de kust. PSV speelde al twee keer eerder een uitwedstrijd tegen AS Monaco en verloor niet. In het seizoen 2003/2004 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de groepsfase van de Champions League. Dankzij een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink in de slotfase werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen de uiteindelijke finalist van dat jaar. FC Porto en AS Monaco speelde de finale, die door Porto gewonnen werd.

Een seizoen later troffen AS Monaco en PSV elkaar opnieuw in de achtste finale van de Champions League. Jan Vennegoor of Hesselink en DaMarcus Beasley scoorden beide een doelpunt waardoor PSV met 0-2 wist te winnen van de Monegasken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here