Home Nieuws Media over PSV in Monaco: ‘De sfeervolle PSV fans gaven de wedstrijd...

Media over PSV in Monaco: ‘De sfeervolle PSV fans gaven de wedstrijd aanzien’ tot ‘220 volt op de bal’

733
0

PSV speelde donderdagavond in de strijd om de Europa League met 0-0 gelijk op bezoek bij AS Monaco.

De wedstrijd viel erg tegen en dat noopte de vaderlandse media tot veel kritiek. Zowel AD Sportwereld, De Telegraaf als het Eindhovens Dagblad wisten niet wat ze zagen. Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels toont zich kritisch over het spel van PSV in het vorstendom.

“PSV was een verzoeking om naar te kijken. Het lijkt wel of er 220 volt op de bal zat”, vertelt hij in gesprek met Etiënne Verhoeff in de AD Voetbalpodcast. “Ze missen een paar spelers, maar je denkt soms echt: hoe kan het? Het zakt weg bij PSV. De ploeg was wel de dissonant vergeleken met de andere Nederlandse clubs”, constateert Wijffels.

‘PSV is door maar één punt te halen uit de twee ontmoetingen tegen AS Monaco even uit de Nederlandse coëfficiënten-polonaise gestapt’, zo begint De Telegraaf. ‘Die moet op termijn uitmonden in een tweede ticket voor de Champions League, waar de Eindhovense club waarschijnlijk zelf het meeste baat bij heeft.’

Dat de wedstrijd nauwelijks het aanzien waard was, is inmiddels een ieder bekend en dus richten de media zich op de 1000 PSV fans die de wedstrijd nog van enige sfeer wisten te voorzien. Er waren natuurlijk veel excuses te bedenken gezien de vele blessuregevallen maar dan nog was het niveau niet om over naar huis te schrijven.

De kranten stellen in ieder geval vast dat er door de vele blessures sprake is van verzachtende omstandigheden. ‘PSV begon al zonder vijf basiskrachten en raakte tijdens de wedstrijd nog eens twee aanvallers kwijt. Dan moet je de schade beperkt houden. Door het gelijke spel heeft PSV nog kans om ook na de winter nog in de Europa League actief te zijn’, zo stelt De Telegraaf, dat inmiddels ook vraagtekens heeft bij de vele blessures.

‘De laatste weken gebeurt bij PSV eigenlijk wat Schmidt juist had willen voorkomen. Met een uitgekiend wisselbeleid probeerde hij de fitheid van zijn spelers zo lang mogelijk te waarborgen. Maar eerst haakten Madueke en Gakpo af. Op de cruciale Europese avond moest hij bovendien de zieke Götze, Pröpper en Van Ginkel missen. Dat het zo geplaagde PSV in de slotfase nog voor het meeste gevaar zorgde, was typerend. Monaco bakte er voor eigen ‘publiek’ niets van. Dat eigen publiek vormde de zwijgende meerderheid’, richt de krant de pijlen indirect op het sfeervolle uitvak met de 1000 PSV fans, waar wel sfeer te ontdekken viel.

Het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad richten de pijlen ook op het matige spel en op de PSV fans in Monaco. ‘Na een magere wedstrijd in een grauw decor is PSV nog niet kansloos om de volgende fase van de Europa League te bereiken. Monaco – PSV werd alleen door de supporters van PSV een duel met enig cachet en geen zielloze vertoning. Op het veld speelde zich door onvermogen aan beide kanten zo weinig af dat het simpelweg oersaai was. Bij de Monegasken leek het soms bijna op onwil en bij PSV was het meer onmacht.’

Het Brabants Dagblad schrijft: ‘Nee, de eerste helft tussen AS Monaco en PSV viel niet echt mee in het matig gevulde Stade Louis II. Van thuisvoordeel was amper sprake in het prinsdom, de decibellen klonken vooral vanuit het sfeervolle uitvak. De voorpret was toch al spannender dan de eerste 45 minuten.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here