Home Nieuws PSV in Europese top 10 beste transferresultaat: Verdienen Faber én John de...

PSV in Europese top 10 beste transferresultaat: Verdienen Faber én John de Jong de credits?

4398
0

Het mag afgelopen weken dan regelmatig gaan over de tekorten en financiën van de club maar anderzijds staan er ook puike resultaten tegenover.

Voetbal international rekende voor dat PSV over de afgelopen 5 jaar bezien uitstekende transferresultaten kan overleggen. De club staat om precies te zijn op plaats 7 in de Europese top 10 met de som van 188 miljoen aan transferopbrengsten. Dat gegeven is uiteraard voor een groot deel te danken aan de inmiddels befaamde jeugdopleiding, die jaarlijks de nodige toptalenten weet af te leveren.

Jaar in jaar uit laat de jeugdopleiding zien dat investeren loont. Een goed voorbeeld daarvan is het bod wat Paris Saint-Germain deze week bij PSV weglegde voor parel Johan Bakayoko. De aanvaller speelde nauwelijks een handjevol wedstrijden in de Eredivisie maar had deze week voor miljoenen euro’s de overstap naar een Europese topclub kunnen maken. Het is exemplarisch voor de florerende jeugdopleiding van de club.

Uiteraard staan er ook de nodige transfermissers tegenover de bijzondere cijfers die weekblad VI deze week voor wist te rekenen. Die missers luisteren naar namen als Baumgartl, Bruma, Max en Romero. Allen spelers die PSV voor veel geld binnen wist te halen maar die de club niets opdrachten behalve hoge afschrijvingen.

De resultaten zijn dus uiterst positief te noemen en dus wordt er gewezen naar de hoofdverantwoordelijke, Ernest Faber. Toch verdient ook John de Jong de nodige credits gezien zijn verantwoordelijkheid vanaf 2018 tot enkele maanden geleden. Onder leiding van John de Jong werden er zeker vele missers op de internationale en nationale transfermarkt geregistreerd maar ook een aantal toptrainers staan achter de naam van John de Jong.


Vorig artikelSupportersvereniging Feyenoord roept op tot mooi initiatief voor Thijs Slegers
Volgend artikelVan Aanholt, Hazard ėn Silva mogen in Rotterdam én Sevilla laten zien wat ze waard zijn | Drietal Europees speelgerechtigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in