Home Nieuws PSV in conflict met opstandige Sierd de Vos

PSV in conflict met opstandige Sierd de Vos

9
0

Onder aanvoering van Thijs Slegers heeft PSV laten weten de actie van Sierd de Vos na de gemiste strafschop van PSV niet te kunnen waarderen. De opstandige de Vos begrijpt niet dat een voetbalwedstrijd tussen een club die financieel de zaken op orde heeft en een club met een schuld van 400e miljoen, geen subjectieve partijdige commentator behoeft, die ook nog eens afkomstig is uit hetzelfde land als de thuisspelende club.

Het gevolg is geweest dat de club dinsdagavond heeft geweigerd om interviews te geven aan tv-zender Ziggo. Volgens afspraak zouden Cocu en twee spelers na afloop van het duel commentaar geven aan de zender, maar dat wilde de club niet meer. Op sociale media klinken afkeuringen over het standpunt van PSV.

De reden was voor PSV het commentaar van Sierd de Vos tijdens de wedstrijd. De Vos is supporter van Atlético en zong op tv enkele seconden een liedje nadat Andrés Guardado tot ontzetting van heel PSV een penalty miste.
Volgens Thijs Slegers ging hij daarmee over de schreef en dat was voor de club reden om na afloop geen interviews toe te staan aan de tv-zender. “Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator. We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we. Goed is goed en slecht is slecht, we tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, dat kan niet de bedoeling zijn. Andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen. We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen.”

De Vos vindt de ophef overdreven en begrijpt niet waarom er zo’n punt werd gemaakt van het liedje. “Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atlético ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd. Het liedje heb ik louter en alleen gezongen omdat dat op de tribune werd ingezet. Het was ook maar bijzonder kort, in totaal zes seconden. Keeper Jan Oblak heeft bij Atlético niet de makkelijkste start gehad, maar pakte deze bal gewoon echt fantastisch. Hij was ook zeker niet slecht ingeschoten.
De hele wedstrijd heb ik verder objectief commentaar gegeven, vind ik zelf. Aangezien ik sympathie heb voor Atlético, ben ik juist extra kritisch naar die club. Ik vond onder meer dat PSV nog een penalty had moeten krijgen en vond ook dat de goal van Luuk de Jong onterecht is afgekeurd.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here