Home Nieuws PSV in Brazilië: ‘Voor Brazilianen heeft PSV iets magisch’

PSV in Brazilië: ‘Voor Brazilianen heeft PSV iets magisch’

2519
0

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen en dat betekent voor PSV dat er meteen weken van de waarheid in aantocht zijn.

Het nieuwe PSV mag aantreden in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal maar wacht daarna een betere tegenstander dan de tegenstander om de Johan Cruijff Schaal. PSV zal door AS Monaco worden uitgedaagd om de volgende voorronde van het miljardenbal te kunnen bereiken. Ruud van Nistelrooij bouwde afgelopen weken gestaag verder aan zijn nieuwe PSV. Voor Voetbal International was het vandaag aanleiding om het tactische spel onder van Nistelrooij eens nader onder de loep te leggen.

VI journalist Pieter Zwart analyseerde niet het alleen het tactische spel van de Geffenaar maar ook de aangekochte spelers. Van de meeste spelers weten we inmiddels wel wat we kunnen verwachten maar hoe zit dat precies met Savinho? Een talent is de Braziliaan zeker maar of het een toptalent is, valt nog te bezien. Hoe kijkt men bij het weekblad tegen de komst van de Braziliaan aan? Feit is dat de transfer in thuisland Brazilië ook voor de nodige media-aandacht heeft gezorgd.

‘Voor Brazilianen heeft PSV iets magisch’, begint Zwart zijn analyse. ‘Daarom is Savinho komend seizoen te bewonderen in Eindhoven, stelt Zwart vast. Maar wordt het ook een succes of verwachten we teveel van de jongeling? ‘Na zijn overgang naar de City Football Group – via het Franse Troyes – drong hij zelf aan op een tijdelijke overgang naar het Philips Stadion, schrijft Zwart over de aanvaller.

Zijn familie is maar wat trots op de transfer naar PSV. De emoties waren duidelijk zichtbaar. ‘Dit is de mooiste dag van mijn leven’, zei Savinho op de Herdgang. Zwart denkt dat de aanvaller kan gaan slagen in Eindhoven: ‘Hij gooit tegen de rechter zijlijn graag zijn trukendoos open en is in staat om vanuit het niets gevaar te creëren. Savinho is daarmee een speler die bij zijn eerste minuten meteen het hart van fans kan veroveren. Bij de trainer kan dat wat langer duren, omdat hij nog niet gewend is aan de verdedigende taken en fysieke inhoud die komt kijken bij voetballen in de Eredivisie’, aldus Zwart namens Voetbal International.


Vorig artikelAad de Mos fileert defensie Ajax: ‘PSV wint in Amsterdam’
Volgend artikelJoey Veerman is zeker van zijn basisplaats: ‘Al halen ze er nog vijf’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in