Home Nieuws PSV icoon Nilis haalt uit: ‘Gakpo tegenovergestelde van Ihattaren, hij maakt het...

PSV icoon Nilis haalt uit: ‘Gakpo tegenovergestelde van Ihattaren, hij maakt het wél waar bij PSV

13417
0

Luc Nilis is een groot fan van Cody Gakpo. De oud-topspits geniet van de ontwikkeling van Gakpo maar voorziet ook een andere rol voor de aanvaller.

In gesprek met de Skiete Willy Podcast laat Nilis weten graag naar Gakpo te kijken. De bescheiden Belg ziet echter ook dat Gakpo een bescheiden jonge jongen is, die graag van andere mensen wil leren. PSV icoon Nilis snapt wat dat betreft weinig van het gedrag van Mo Ihattaren, die PSV deze week verruilde voor Juventus en is gestald bij Sampdoria.


Voor Gakpo heeft Nilis niets dan complimenten over, waar dat voor Ihattaren minder geldt. “Ik heb hem toen zien groeien als mens en als speler. Hij is een schitterend persoon en een fantastische voetballer. Ik denk dat hij het tegenovergestelde is van Ihattaren’, haalt Nilis uit naar de vertrokken Utrechtse middenvelder. Nilis gaat verder: ‘Gakpo is een voorbeeld voor velen en hij maakt het wél waar bij PSV. Hij wil eerst bij PSV zijn top bereiken voordat hij vertrekt. Hij zet de juiste stappen in zijn carrière. Ik geniet ervan om hem te zien spelen”, aldus Luc Nilis.

De 22-jarige Gakpo maakt momenteel furore als linksbuiten en speelt ook bijna al zijn wedstrijden als linksbuiten. Nilis denkt dat er nog meer in het vat zit voor Gakpo en voorziet dat de geboren Eindhovenaar nog beter tot zijn recht zou komen achter de spits.

“Als hij als valse spits of nummer tien gaat spelen, dan denk ik dat hij nog meer tot zijn recht komt”, vertelt Nilis in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Dan gaat hij nog meer aan de bal komen, in de zone van de waarheid. Hij acteert nu vooral op links. Hij moet vanuit daar alles doen. Hij doet het op dit moment ook goed daar”, aldus Luc Nilis.