Home Nieuws PSV iconen wijzen naar ‘irritante’ Steven Bergwijn, Theo Lucius krijgt geen genoeg...

PSV iconen wijzen naar ‘irritante’ Steven Bergwijn, Theo Lucius krijgt geen genoeg van ‘voorbeeld’ Luuk de Jong

22794
0

De winstpartij in Amsterdam heeft onder veel PSV fans en vele volgers van de club heel wat losgemaakt.

Dat geldt ook voor vroegere iconen en coryfeeen en jeugdtrainers van de club. Zo genieten de gebroeders van de Kerkhof en jeugdtrainer Theo Lucius volop van de ontwikkeling die PSV weet door te maken. Lucius was als rapporteur van De Telegraaf lovend over een vijftal spelers in de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Lucius prijst André Ramalho, Armando Obispo, Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez en Luuk de Jong na de 1-2 zege in Amsterdam.

Volgens Lucius was De Jong ‘de absolute uitblinker van dit weekend’. “Hij is zó bepalend. Hij maakt het verschil in zo’n topper en zo’n speler missen ze dus bij Ajax”, zegt de huidig coach van PSV O18 tegen de ochtendkrant. “Hij is tegen Ajax een stapje dichter bij de WK-selectie gekomen. De spits zeurt bovendien niet en denkt altijd in het teambelang. Dat deed hij bij Barcelona en dat niet alleen: hij heeft inmiddels bewezen overal waar hij speelt beslissend te zijn. Elke kans is ook bijna een goal en elke hoge bal richting hem is gevaarlijk”, zag Lucius op de tribune in de Johan Cruijff Arena.

De gebroeders van de Kerkhof genoten als vanzelf van de overwinning in Amsterdam. Het was immers zeven jaar geleden dat PSV daar wist te winnen. De broers denken dat het een opmaat naar meer succes is. “Een aantal goede PSV’ers stond wel op na rust. Cody Gakpo, Luuk de Jong, Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré speelden allemaal echt goed. Het was echt een goede wedstrijd van het team en ze hebben verdiend gewonnen.” René zag Benítez echt als beste man van het veld. “We hebben met hem eindelijk een keeper die punten pakt. Niets ten nadele van Drommel, maar Benítez is echt in vorm en hij keepte een fantastische wedstrijd.”

Ook konden de broers wel genieten van de frustratie bij de spelers van Ajax. Volgens de heren kwam die irritatie voornamelijk door het goede spel van PSV. Beide broers zagen dat Steven Bergwijn niets in te brengen had. Waar verschillende analisten als Marco van Basten vooral denken dat Bergwijn iets te zwaar is geworden, denken de broers van de Kerkhof dat Bergwijn vooral geïrriteerd is door de nederlaag tegen zijn voormalige club. “Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Edson Álvarez waren ronduit irritant. Dat kwam natuurlijk wel echt door de dominantie van PSV. Ik heb echt genoten van deze wedstrijd.”

Lucius is ook fan van Ibrahim Sangaré, die hij er uit weet te lichten. “Ook Sangaré liet zien hoe belangrijk hij voor PSV is in topwedstrijden”, vindt Lucius. “Hij is echt een beest op het middenveld, verliest weinig duels. Hij speelde vandaag vrij simpel, maar was heer en meester samen met Guti op het middenveld. Dat was enorm belangrijk om de slag te winnen bij Ajax.” De Mexicaan krijgt net zo goed complimenten. “Hij is voor PSV erg belangrijk als het gaat om aanjagen en drukzetten op het middenveld, zijn positie kiezen in balbezit, de balans bewaken en af en toe een signaal afgeven. Echt een leider”, aldus Theo Lucius.


Vorig artikelBjörn van der Doelen: ‘Als PSV dit volhoudt, worden ze kampioen’
Volgend artikelFC Twente aanvaller Zerouki denkt aan PSV: ‘Ik vind mezelf niet minder dan Sangaré’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in