Home Nieuws PSV-iconen wijzen naar defensie en kraken Ramalho, Sangaré maar vooral Teze: ‘Die...

PSV-iconen wijzen naar defensie en kraken Ramalho, Sangaré maar vooral Teze: ‘Die had in onze tijd echt niet gespeeld’

8150
0

Forse en directe kritieken voor een aantal spelers van PSV na de 2-2 eindstand op Ibrox Park. Een opvallend gebeuren is het inmiddels wel geworden.

De vele en toch vaak stevige kritieken, ook vanuit PSV Inside uiteraard, zijn ergens opvallend te noemen. Het zegt ons dat de lat enorm omhoog gegaan is. We verwachten namelijk erg veel van ons PSV dit seizoen. Het kampioenschap heeft Eindhoven al vijf seizoenen niet meer aangedaan en dat lijkt ook mee te spelen in de vele kritieken die het huidige PSV maar ook het elftal van vorig jaar krijgt. Uiteraard spelen ook het aantal tegendoelpunten een grote rol.

De vraag of we met z’n allen niet net iets te kritisch zijn is dan ook ergens weer wel gerechtvaardigd te noemen. PSV heeft namelijk nog alle kansen op plaatsing voor de Champions League en een overwinning met de cijfers 3-0 of 4-1 op dit Rangers FC is zeker geen overdreven of onrealistische gedachtegang voor de komende thuiswedstrijd in een kolkend Philips Stadion. Eens, het moet eerst nog maar gebeuren maar het huidige PSV is een meer dan prima elftal te noemen, dat beter in elkaar steekt dat het PSV van seizoen 2022-2023.

Bovendien gaf de ploeg van Peter Bosz in Glasgow niet veel kansen weg. Twee tegendoelpunten verder is dat wellicht een onnodige conclusie maar geen kansen weggeven in een zware Europese uitwedstrijd is een utopie zolang je niet over de spelers beschikt waar een trainer als Pep Guardiola over kan beschikken. Had Rangers FC bovendien vorig jaar niet de blunders van Walter Benítez zowel uit als thuis nodig om de overwinning mee te nemen naar Schotland. De vraag of Rangers FC het vorig jaar op eigen kracht kon bewerkstelligen is dan ook en terechte vraag.

Voor de PSV iconen Willy en René van de Kerkhof is wel genoeg geweest als de verdediging onder de loep genomen wordt. Beide PSV-iconen kraken de boel behoorlijk af en met name Jordan Teze moet het flink ontgelden. Toegegeven, waarom maakt de verdediger geen sliding op moment dat de aanvaller van Leeds de tegendraadse doelpoging inzet?

“Die had in onze tijd echt niet gespeeld”, zegt Willy over Jordan Teze. “Bij die 2-1 van Rangers staat hij lucht te dekken. Hij kijkt niet achter zich, zet geen sliding in. Volgens Peter Bosz zit er veel meer in die jongen maar ik ben heel benieuwd waar dat dan zit.”

Ook broer René wordt moedeloos van defensie. “Dan is het weer Sangaré, dan weer Ramalho en dan weer Teze. Dat kan niet in het hedendaagse voetbal, dat wordt meteen afgestraft. Dat moet er echt uit.” René blijft erbij dat de huidige verdedigers in staat moeten zijn een hoger niveau te halen. Willy is een stuk sceptischer. “Dit is een kwestie van gebrek aan kwaliteit. Er moet echt versterking komen.”

Ondanks de twee weggegeven doelpunten zijn Willy en René gerust op een goede afloop volgende week in Eindhoven. “Als je het tegen deze ploeg weer niet haalt dan heb je ook echt niks in de Champions League te zoeken”, zegt Willy. Zoals gezegd is het niet alleen kommer en kwel want de broers hebben ook complimenten over voor bepaalde spelers.

Zo kan met name Ismael Saibari rekenen op de nodige positieve kritieken. Saibari maar eerder Olivier Boscagli stonden aan de basis van de gelijkmaker van Ibrahim Sangaré. Met name Saibari krijgt de nodige complimenten toebedeeld na diens sublieme overstapje waarna Sangaré kon scoren.


Vorig artikelJoël Piroe naar Leeds United | PSV kan meerdere miljoenen tegemoet zien, Swansea maakt 12 miljoen euro winst
Volgend artikelBritse reporter meldt woedeuitbarsting Luuk de Jong in de catacomben net na rustsignaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in