Home Nieuws PSV iconen verschillen over gunfactor voor Ajax én over tevredenheid met tweede...

PSV iconen verschillen over gunfactor voor Ajax én over tevredenheid met tweede plaats

716
0

Wanneer is een seizoen nu precies geslaagd en wanneer niet? Het heeft met de gestelde doelstellingen van doen maar ook met ontwikkeling van een elftal.

Als we dat laatste aspect uitlichten is er in zekere zin sprake van een behaalde doelstelling. Immers, PSV weet zich te ontwikkelen als we de maanden maart en april in ogenschouw nemen. Nog twee keer winnen en PSV is zeker van die cruciale tweede plaats in de eredivisie. De laatste twee maanden oogt de defensie ook weer wat stabieler. Dat gemeten over het feit dat PSV een beginnende trainer onder contract heeft staan, kunnen we positief naar de toekomst kijken, is een korte maar eenvoudige conclusie.

“Maar daarmee is het seizoen niet geslaagd”, zegt René van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Want daarvoor moet je hier kampioen worden. Dat is bij Ajax ook zo.” De Amsterdammers zijn al helemaal met een tegenvallend seizoen bezig en als het aan René ligt, wordt het nog erger: “Helemaal niks in Amsterdam”, zegt hij vrolijk.

“Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde”, klinkt het.

Broer Willy vindt dat PSV van eigen kracht moet uitgaan. Wij moeten de laatste wedstrijden alle drie winnen.” Naar nu blijkt verschillen de broers ook van mening over de zogenaamde gunfactor voor Ajax.

René zegt: “Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet zo blijven”, zegt hij over het vriedenlijke leedvermaak. Willy ziet het iets anders. “Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken.”

Ook over de prestatie van PSV verschillen de broers ook van mening. “Als je twee prijzen pakt en tweede wordt, dan heb je het redelijk gedaan”, vindt Willy. “Ik geef een zeven voor dit seizoen.” Broer René komt niet verder dan een zesje. “Jullie weten net zo goed als ik dat hier maar één plaats telt en dat is de eerste. Al het andere is bijzaak. Als PSV geen kampioen wordt dan is het seizoen niet geslaagd”, is het tegengeluid van René.


Vorig artikelAad de Mos geeft PSV dringend transferadvies: ‘Hij kan z’n waarde alleen nog maar verdubbelen’
Volgend artikelLofzang gaat door: ‘PSV én Oranje hebben Veerman nodig, ik had hem meegenomen naar Qatar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in