Home Nieuws PSV iconen schamen zich: ‘Dit is waarom deze ploeg nog niet aan...

PSV iconen schamen zich: ‘Dit is waarom deze ploeg nog niet aan de top staat’

895
0

De PSV iconen Willy en René van de Kerkhof hebben zaterdagavond met het schaamrood op de kaken naar Cambuur – PSV gekeken.

PSV tegen SC Cambuur werd een blamage in plaats van een simpele overwinning. Het werd 3-0 in Leeuwarden en daar hield niemand maar dan ook niemand in Eindhoven rekening mee. De PSV iconen Willy en René van Kerkhof ook niet.

“Het best kunnen we er maar niks van zeggen”, begint van de Kerkhof bij Omroep Brabant. PSV zakte finaal door de ondergrens van het acceptabele heen. “Als je de matige inzet en het spelniveau van PSV zaterdag zag, tegen een van de degradatiekandidaten in de Eredivisie dit jaar. Je moet je diep schamen om zulk spel op de mat te leggen!”

Van de Kerkhof vervolgt zijn relaas: “Het is te triest voor woorden dat een elftal op dit niveau zich zo laat afslachten door Cambuur. Dit mag niet gebeuren, ik heb hier geen woorden voor. Ik ben er dit weekend echt ziek van geweest. Dit kan toch niet? Op dit niveau mag je van dit soort ploegen in ieder geval niet verliezen. Van ploegen in het rechterrijtje moet je toch alle wedstrijden kunnen winnen? Dat is waarom dit PSV nog niet aan de top staat.”

Ruud van Nistelrooij heeft het voordeel van de twijfel bij de broers maar er moet duidelijk iets gebeuren.”Wij zijn nog niet op dat niveau waar we willen en denken te zijn. Er is werk aan de winkel voor Van Nistelrooij.”

Een oplossing zou kunnen zijn dat PSV met Ramalho tussen Teze en Obispo in gaat spelen waardoor de backs Max en Mwene wat meer ontzien kunnen worden en als half spelers kunnen worden gebruikt. Max en Mwene zijn beide beter in voetballen en aanvallen dan in verdedigen.


Vorig artikelDe 3-0 is voor de eeuwigheid en een litteken bij van Nistelrooij: ‘Basisopstelling op de schop gooien’
Volgend artikelDenzel Dumfries is vermoedelijk na de winterstop Chelsea speler, Londense club aast op ’50 miljoen euro transfer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in