Home Nieuws PSV iconen prijzen ‘goed en mooi voetbal’ PSV maar halen hard uit...

PSV iconen prijzen ‘goed en mooi voetbal’ PSV maar halen hard uit naar uiterst sportieve Armindo Bruma

7155
0

Je zult maar topscorer van je werkgever zijn, een deel van je salaris ingeleverd hebben en niet willen vertrekken uit Eindhoven omdat je er samen met de supporters echt iets van wenst te maken.

Het is een korte omschrijving over Armindo Bruma, die inmiddels topscorer van PSV is en wekelijks belangrijk is voor de club. Toch lijkt de Portugees geen grote schare fans te hebben in Eindhoven. Is dat terecht of onterecht? Wie Bruma zaterdag tegen FC Utrecht weer uiterst sportief te werk zag gaan kan niet anders concluderen dat Bruma een alleraardigst en goed mens is. De Portugees kreeg de bal per toeval in zijn bezit nadat een FC Utrecht speler niet verder kon. Sportief en menselijk als hij is, speelde Bruma de bal over de zijlijn in plaats van de actie richting de goal van Utrecht in te zetten.

Het leverde hem applaus op van alle veldspelers. Bruma is ook middels het inleveren van salaris bij PSV een bijzondere persoonlijkheid geweest. De reden daartoe is bekend: Bruma wilde iets voor de club terugdoen na financieel magere maanden in Coronatijd. Inmiddels is Bruma wel degelijk belangrijk en van waarde voor PSV.

Voor Willy en René van de Kerkhof is het echter niet genoeg. De twee broers en tegelijkertijd Eindhovense clubiconen, hebben afgelopen weekend genoten van PSV. Echter Armindo Bruma kan de broers nog steeds niet bekoren. De broers zijn hard van Bruma, die inderdaad nog geregeld de meest bizarre momenten af weet te wisselen met briljante acties.

“Ik vond PSV – Utrecht een heerlijke wedstrijd om naar te kijken”, reageert Willy van de Kerkhof bij Omroep Brabant. “Aan beide kanten werd goed voetbal gespeeld, op hoog niveau. Het was heel leuk om te zien.” De broers zien PSV ook steeds mooier, attractiever en beter voetballen.

“Spelers zoals Gutí en Ritsu Doan zijn geweldig”, haakt René in. “Doan was zaterdag de man van de wedstrijd.” Het is echter niet allemaal hosanna. “Eén speler kan me echter nog steeds niet bekoren. Dat is die Bruma. Ik vind dat hij er echt niks van kan, dat is niet mijn speler.” Willy is vooral blij met de terugkeer van Gakpo, die PSV meteen bij de hand nam. “Hij is echt een enorme versterking voor het elftal. Hij brengt schwung in de voorhoede. Hij gaat zich nog even bewijzen in de laatste weken van dit jaar.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here