Home Nieuws PSV iconen maken van Nistelrooij onterechte verwijten: ‘Begin met de Jong, Madueke...

PSV iconen maken van Nistelrooij onterechte verwijten: ‘Begin met de Jong, Madueke en Guti’

4818
0

Een ware kwaliteitsimpuls. Dat betrof het inbrengen van Noni Madueke en Luuk de Jong én later Mauro Junior.

De drie genoemden waren in Londen ook al fit en klaar om te spelen en worden door van Nistelrooij rustig gebracht en daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. De beide PSV iconen zijn het daar niet mee eens. Willy en René van de Kerkhof wijzen in gesprek met Omroep Brabant met de beschuldigende vinger naar trainer Ruud van Nistelrooij en zijn wisselbeleid.

“Negentig minuten lang had je de wedstrijd in je zak. Zes minuten niet en daarin maak je drie fouten en krijg je drie doelpunten tegen. Ik zat eigenlijk iedere minuut te wachten op een doelpunt van PSV. En dan vallen er aan het eind van de eerste helft drie aan de overkant! Dat mag niet gebeuren. Dit is doodzonde!”, zegt Willy in gesprek met Omroep Brabant.

Broer René is kritisch op de keuzes van Van Nistelrooij inzake de momenten van de wissels. “PSV had moeten beginnen met Luuk de Jong en Noni Madueke in de basisopstelling”, stelt René. “Ik vind dat je goede spelers zoals zij, die een paar weken uit de roulatie zijn geweest, lekker moet laten beginnen aan de wedstrijd. Je kan beter bij een 2-0 voorsprong deze spelers wisselen dan hen bij een 3-1 achterstand inbrengen. Dat vind ik een foutje van trainer Ruud van Nistelrooij. Ik denk dat het met De Jong en Madueke in de basis heel anders was gelopen”, aldus René van de kerkhof, die lijkt te vergeten dat Luuk de Jong 3 tot 4 opgelegde kansen kreeg om te scoren maar dit ook naliet.

Érick Gutiérrez wordt door de heren van de Kerkhof ook gebruikt om kritiek te uiten maar ook die kritiek is niet terecht te noemen. Guti kampte met een lichte blessure en zat daardoor op de bank. Bovendien ontstaan de doelpunten door defensief geschutter waar geen enkele trainer iets aan kan doen behalve de bewuste speler niet meer opstellen.

“Stel zulke spelers dan op, laat ze hun werk doen!”, zegt René van de Kerkhof over de licht geblesseerde Mexicaanse middenvelder. “Guti is inderdaad een beetje onmisbaar bij PSV, maar als ‘ie geblesseerd is.. Trainers hebben tegenwoordig de intentie om spelers die licht geblesseerd zijn te sparen zodat ze een week later volledig fit zijn. Ik denk dat Gutiérrez donderdag tegen Arsenal wel weer voetbalt”, aldus de twee gefrustreerde broers, die veelal onterechte kritiek uiten op begrijpelijke keuzes van Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelBoze Guus Til kijkt in de spiegel na gemiste kansen: ‘Wij geven de wedstrijd weg’
Volgend artikelJosé Mourinho richt zich na verloren topper op Hirving Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in