Home Nieuws PSV iconen maken Ajax met de grond gelijk: ‘Slechtste Ajax in 50...

PSV iconen maken Ajax met de grond gelijk: ‘Slechtste Ajax in 50 jaar, PSV had zeven keer moeten scoren’

598
0

Landskampioen Ajax zette zichzelf zondagmiddag in Eindhoven flink voor schut. De regerend kampioen, nog enkele weken, leek totaal niet voornemens een resultaat weg te halen in Eindhoven.

De houding van de Amsterdammers verraadde misschien wel dat het niet echt goed zit tussen de spelers onderling want om nu te zeggen dat de ploeg van Heitinga klaar was voor een grote wedstrijd..Nee dus, bepaald niet. En dus wordt Ajax afgemaakt in de media. Volgens Willy en René van de Kerkhof had de score nog veel hoger kunnen en misschien wel móéten uitvallen. De voetbaltweeling schrok van Ajax.

“We hebben zoveel kansen gehad, het had ook wel 7-1 kunnen worden”, stelt Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. René: “PSV was niet eens top, maar Ajax was erbarmelijk. Ik loop al zo’n vijftig jaar mee in het voetbal, maar heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen”, beginnen de twee, die dan het kalenderjaar 2018 vergeten lijken te zijn want ook toen kreeg Ajax zes doelpunten om de oren in Eindhoven, die overigens keurig over twee wedstrijden verdeeld werden.

De manier waarop Ajax zich presenteerde in Eindhoven, zorgt ook voor verbazing bij Willy. “Bij Ajax leken ze niet te beseffen dat er enorme belangen op het spel stonden. Dat was bij PSV wel. Maar het is te gemakkelijk om alleen maar te zeggen dat Ajax zo slecht was. Het kwam ook door PSV dat Ajax zo zwak speelde. Zelfs Jordan Teze speelde goed.”

Komende zondag gaan PSV en Ajax op herhaling in de finale van de KNVB Beker. “Het is een groot voordeel dat PSV met 3-0 heeft gewonnen”, aldus Willy, die daarin dan even geen bijval krijgt van zijn broer. “Het is juist een voordeel voor Ajax. Als wij vroeger van Ajax verloren, wilden we het de volgende keer per se rechtzetten. Dat heeft Ajax nu. Het wordt een lastige finale, al denk ik wel dat PSV wint”, klinkt het.


Vorig artikelKlopp keek met verbazing naar Gakpo in PSV-periode: ‘Had geen enkel idee hoe dat kon’
Volgend artikelSteven Bergwijn begeeft zich in niemandsland | Aanvaller impopulair in Eindhoven én in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in