Home Nieuws PSV-iconen lachen om situatie Ajax | Staat Dick Advocaat zondag langs de...

PSV-iconen lachen om situatie Ajax | Staat Dick Advocaat zondag langs de lijn in het Philips Stadion?

1719
0

PSV wacht komende zondag een teneergeslagen Ajax in het Philips Stadion. De koploper mag de nummer zeventien van de ranglijst nog een plaats op de ranglijst naar beneden zakken.

Dat zal gebeuren met een andere trainer want de Amsterdamse club heeft besloten trainer Steijn te ontslaan. Of het veel gaat veranderen valt nog te bezien want de Amsterdamse selectie herbergt weinig tot geen kwaliteit. De situatie in Amsterdam kan zondag beslecht worden door de club die naarstig op zoek is naar de juiste trainer, met een duidelijke nederlaag naar huis te sturen.

De beide PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof zien de situatie in Amsterdam met enig plezier aan. “Ik kan er wel om lachen”, zegt René van de Kerkhof. “Een beetje leedvermaak voel ik wel. Het is een stuurloze club en een stuurloos elftal. Als het andersom was geweest dan waren de sarcastische opmerkingen onze kant op gekomen”, klinkt het in de podcast van Omroep Brabant.

Broer Willy voelt zelfs medelijden met de Amsterdamse club vol problemen. “Het is een drama. En ook niet goed voor het Nederlandse voetbal dat het daar zo slecht gaat”, relativeert Willy de problemen aldaar.

In de wekelijkse Willy en René Podcast van Omroep Brabant kennen de broers geen twijfel over wie er zondag gaat winnen maar er klinken ook wat twijfels. Willy stelt vast dat PSV te weinig scoort. “We scoren veel te moeilijk”, constateert Willy. “We hebben tot nu toe dertig doelpunten gemaakt in de eredivisie. Dat is best veel maar het hadden er wel twee keer zoveel kunnen zijn.”

PSV wacht zoals gezegd eerst de wedstrijd tegen Lens. De boers Van de Kerkhof verwachten een zware wedstrijd in Lens maar hebben toch vertrouwen in een goed resultaat. Na de wedstrijd in het noorden van Frankrijk kan het vizier meteen op de wedstrijd tegen Ajax worden gericht. Wat op dit moment niet kan worden uitgesloten is dat PSV zondag in het Philips Stadion zomaar Dick Advocaat tegen het lijf zou kunnen lopen. De Haagse trainer wordt in de wandelgangen genoemd als nieuwe interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Steijn.

Enkele weken terug werd Advocaat al gevraagd of hij open zou staan voor een klus bij Ajax mocht hij daar voor gevraagd worden. De vraag ontstond met name door de slechte resultaten onder Steijn alsmede omdat de in principe gestopte trainer eerder al bij PSV en Feyenoord onder contract stond en daarmee zijn cirkel mogelijk rond zou zijn. Advocaat wilde destijds aan tafel bij Vandaag Offside niet openlijk antwoorden op de geste van Wilfred Genee maar zoals we allemaal weten is Dick Advocaat onnavolgbaar in het maken van keuzes in zijn imposante carriere.


Vorig artikelPeter Bosz vol ambitie neergestreken in Lens | Bosz verwacht overwintering PSV in de Champions League
Volgend artikelFabrizio Romano richt pijlen op Walter Benítez en verwacht komende zomer beweging op de transfermarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in