Home Nieuws PSV-iconen kijken naar ‘bolling van de bal’ en halen opnieuw uit naar...

PSV-iconen kijken naar ‘bolling van de bal’ en halen opnieuw uit naar Steven Berghuis

16581
0

Willy en René van de Kerkhof waren net als Peter Bosz niet helemaal tevreden met de uitbeurt in Volendam, die PSV uiteindelijk nog redelijk eenvoudig wist te winnen.

De beide PSV-iconen zagen PSV voor rust tegen FC Volendam slecht voor de dag komen. De ploeg van Peter Bosz kwam al na één minuut spelen op achterstand in het vissersdorp. De tweeling uit Helmond had weinig goede woorden over voor de eerste wedstrijdminuten van PSV in Volendam. Wel spraken Willy en René meteen hun vertrouwen uit voor de rest van de wedstrijd.

“Het leek wel of ze carnaval hadden gevierd”, zegt Willy van de Kerkhof bij Omroep Brabant. Door een eigen goal van Jordan Teze keek PSV tegen een vroege achterstand aan. Uiteindelijk liep de ploeg van Bosz eenvoudig uit naar 1-5. “Ik twijfelde er geen moment aan dat PSV makkelijk zou winnen. We hebben genoeg kwaliteit om zo’n start simpel te herstellen. Uiteindelijk had het ook nog wel 1-7 kunnen worden.”

De PSV-coryfeeën hebben zondagmiddag ook naar Ajax gekeken en ook bij de tweeling uit Helmond leken de gedachten even terug te gaan naar een eerder opzienbarend moment bij PSV – Ajax in de Coronajaren. Ajax won dankzij de zogenaamde ‘bolling van de bal’ in een leeg Philips Stadion tegen PSV. De bal die vermoedelijk toen in zijn geheel over de zijlijn was, bracht Ajax een doelpunt en later de overwinning. Een overwinning die Roger Schmidt aan de zijlijn deed huiveren en tegelijkertijd deed uithalen naar de scheidsrechter. ‘Give the cup to them today’, brieste Schmidt naar de arbiter.

In Heerenveen een nieuw moment wat her en der wederom ‘de bolling van de bal’ wordt genoemd. In de blessuretijd dachten de Amsterdammers de 3-3 tegen sc Heerenveen te maken, maar de VAR besloot dat de bal de doellijn niet volledig gepasseerd was. “De bal moet zichtbaar helemaal over de lijn zijn en dat was hij niet”, oordeelt Willy, die bijval krijgt van zijn broer. “Dus, heren in Amsterdam, geen doelpunt. Einde”, grappen Willy en René over het moment.

Beide PSV-iconen zijn al jaren geen fan van Steven Berghuis, die nog niet zo lang geleden in de belangstelling stond van PSV. In Heerenveen gedroeg Berghuis zich al beter dan voorheen, stelden de heren van de Kerkhof vast. Steven Berghuis legde zich na afloop namelijk vrij snel eenvoudig neer bij die beslissing van de VAR. “Ik heb altijd veel kritiek op hem, maar schijnbaar begint het prinsesje het te leren”, zegt René enigszins cynisch over Berghuis.


Vorig artikelVerbaasde Bosz gebruikt precies de juiste bewoordingen over contractsituatie Babadi
Volgend artikelKenneth Perez fileert Hirving Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in