Home Nieuws PSV-iconen kijken met stijgende verbazing naar Amsterdamse middenmoter

PSV-iconen kijken met stijgende verbazing naar Amsterdamse middenmoter

1118
0

PSV leidt momenteel de dans om de bovenste plaatsen in de Eredivisie maar kende tot op heden een redelijk eenvoudig programma.

De eerste topper is wel aanstaande maar duurt feitelijk nog wel ruim een maand. Op zondag 29 oktober komt de gevallen topclub Ajax op bezoek in het Philips Stadion. Of er sprake is van een topwedstrijd valt te betwijfelen gezien de malaise in Amsterdam. Op dit moment is er geenszins sprake van een aanstaande topper omdat de gevallen club uit de hoofdstad, waar enkele jaren Russisch roulette is gespeeld met UEFA-inkomsten, rond de middenmoot bungelt.

Om daadwerkelijk als middenmoter te kunnen worden bestempeld, dienen er nog wel wat puntjes bijeen gesprokkeld te worden. Daartoe krijgt het de komende weken de kans met de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam op de agenda en de uitbeurt bij RKC in Waalwijk. Gezien de algehele malaise bij de club van trainer Maurice Steijn, die zelf ook aantoont ongeschikt te zijn na zijn agressie richting bijvoorbeeld NOS-verslaggever Joep Schreuder, moet er nog hard gewerkt worden om op de ranglijst tot de middenmoot te gaan behoren komende weken.

Inmiddels is het verschil tussen PSV en Ajax op de ranglijst al opgelopen tot 10 verliespunten. PSV kan zoals gezegd eind oktober de rivaal nog dieper in het moeras duwen. Op dit moment is er in ieder geval daadwerkelijk sprake van een Amsterdamse middenmoter gezien de positie op de ranglijst.

In PSV-kringen wordt er ook met stijgende verbazing naar de situatie in de hoofdstad gekeken. Zo verbazen de PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof zich enorm over de chaos in Amsterdam.

“Zo’n puinhoop als bij Ajax kan het bij PSV nooit worden”, oordelen zij in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Toch zijn er bij ons ook gekke dingen gebeurd”, zegt René. “Onze vriend Bruma is hier ook voor meer dan tien miljoen binnengekomen. Dan hadden ze beter mij op mijn leeftijd op kunnen stellen.”

Maar wat er in Amsterdam gaande is, gaat niet gebeuren in Eindhoven. Dat is onmogelijk, denken de clubiconen. “Wij hebben bij PSV een veel betere Raad van Commissarissen”, is Willy van mening. “En we hebben ook een algemeen directeur die technische zaken heeft gedaan. Die kijkt wel over de schouder mee en die grijpt in als het nodig is.”

De broers zijn verbaasd hoe het er aan toe gaat in Amsterdam en denken dat het een slechte zaak is voor het totale Nederlandse voetbal. “Dit is ook niet goed voor het Nederlandse voetbal”, zegt Willy. “Ze horen een van de grote clubs van Nederland te zijn, volgens Ajax zelf de nummer één, maar ze zijn afgezakt naar de middenmoot.”

René sluit zich daarbij aan: “Ajax is nu geen topclub maar een tobclub. Volkomen terecht dat die Mislintat is ontslagen. Hij mag nu ook niet meer bij de Loosdrechtse Plassen komen”, klinkt het met een kwinkslag.


Vorig artikelLeipzig wil PSG aftroeven en denkt dat Simons wil blijven: ‘Hij is een emotionele band met ons aan het opbouwen’
Volgend artikelPSV gaat Ismael Saibari fors belonen met nieuw langjarig contract, gesprek met ‘vergeten’ Babadi aanstaande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in