Home Nieuws PSV iconen geloven nog altijd in de titel maar denken dat PSV...

PSV iconen geloven nog altijd in de titel maar denken dat PSV mentaal te kort komt

483
0

Voor het eerst in maanden is er weer sprake van een zege in een uitwedstrijd. PSV won nipt van RKC in Waalwijk.

PSV is cijfermatig gezien nog altijd in de race om de landstitel maar heel realistisch is het eigenlijk niet. De gebroeders Van de Kerkhof geloven er nog wel in maar plaatsen ook kanttekeningen bij het spel van PSV. Vooral René is uitermate kritisch in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “De eerste helft was al niet denderend. En in de tweede helft mag je blij zijn dat RKC niet scoort want dan is het hek weer van de dam. De kampioenskansen hangen echt aan een zijden draadje”, klinkt het.

Het is bepaald niet voor het eerst dat PSV het zichzelf moeilijk maakt in een uitwedstrijd want de ploeg van Ruud van Nistelrooij wint erg weinig uitwedstrijden. “Bij de onderste drie clubs op de ranglijst krijg je gewoon op je kloten”, zegt René. “Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over.”

Zit het probleem tussen de oren? Ja, denkt René. Aan de spelers hoeft het niet te liggen, vindt hij. “We hebben een heel goed elftal maar ik denk dat het tussen de oren zit. Neem die kopbal die er bijna inging. Er staan drie man bij te kijken en er kopt er maar eentje. En dat is die van RKC. Die had er zo in kunnen gaan.”

Broer Willy is iets positiever dan René. “Ik vond de eerste helft wel goed. Gelukkig komen we ook op 1-0 en dan verwacht je dat ze er de tweede helft overheen gaan maar dat gebeurt dan niet. Maar voor mij komt het resultaat op de eerste plaats. Je pakt drie punten.”

Volgende week wacht hekkensluiter Cambuur, waar PSV eerder met maar liefst 3-0 van verloor. “Tegen die club hebben we nog wat recht te zetten”, zegt René. “Maar ook dat kan weer een moeilijke wedstrijd worden”, aldus de gebroeders van de Kerkhof.


Vorig artikelSpakenburg waarschuwt PSV: ‘We kunnen nog steeds naar de Kuip’
Volgend artikelVIDEO | JONG PSV wint op Goodison Park en is op weg naar podium in Premier League International Cup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in