Home Nieuws PSV iconen adviseren Simons: ‘Als ik Xavi was en we halen geen...

PSV iconen adviseren Simons: ‘Als ik Xavi was en we halen geen Champions League, ben ik weg’

2234
0

De beide PSV iconen Willy en René van de Kerkhof zagen PSV zondagmiddag worstelen tegen Cambuur Leeuwarden. Het hield niet over wat de ploeg van Ruud van Nistelrooij liet zien.

En dus viel er kritiek te beluisteren na afloop van de wedstrijd, die alsnog met ruime cijfers gewonnen werd door PSV. De broers zijn allereerst niet te spreken over de scheidsrechter, die inderdaad in een eigen wereld de wedstrijd floot. De afgekeurde treffer is een schande voor de topsport want Sangaré was natuurlijk geen deelnemer in het spel. Er is geen speler die op die positie de bal naar Sangaré speelt en dus is er nooit sprake van buitenspel. In geen enkel geval.

Jannick van der Laan komt er dus slecht uit. “Nog nooit zo’n koekwaus gezien”, zei René in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. De afgekeurde goal van Jarrad Branthwaite spande de kroon. “Hoe hij die goal van PSV afkeurt. Dat was een honderd procent zuiver doelpunt. Sangaré kan toch niet wegvliegen?”

Ook broer Willy haalt uit naar de vreemd fluitende Van der Laan. “Dit is betaald voetbal, dan stuur je toch geen amateur? Laten we het erop houden dat deze jongen nog heel veel moet leren.” René vervolgt: “Na een half uur kwam hij erachter dat-ie ook nog op een tv-schermpje kan kijken. Van mij mag deze scheidsrechter nog even in de vrieskast.”

Zoals inmiddels te doen gebruikelijk was Xavi Simons de uitzondering in een verder best lamlendig PSV. De broers zien Simons graag langer blijven bij PSV maar weten ook hoe het werkt. Sterker nog, ze adviseren Simons zelfs te vertrekken bij PSV mocht de Champions League wederom niet gehaald worden.

“Zijn medespelers moeten Xavi een reden geven om hier te willen blijven. Hopelijk is het kwartje nu bij een aantal spelers gevallen”, zegt Willy. René houdt zijn hart vast. “Als ik Xavi was en we halen geen Champions League, dan ben ik weg.”


Vorig artikelVan Aanholt vindt geluk en plezier terug bij PSV: ‘Ik speel goed en laat zien dat ik er ben’
Volgend artikelAad de Mos hoopt dat PSV in de titelrace blijft: ‘Hopen dat Ajax wint en dan zelf Ajax pakken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in