Home Nieuws PSV hoort in de Champions League | Kan PSV het eerdere lage...

PSV hoort in de Champions League | Kan PSV het eerdere lage balbezit-percentage tegen Arsenal ophogen?

254
0

Na de wedstrijd tegen NEC kon het vizier volledig gericht worden op de eerste Champions League-wedstrijd sinds 2018.

Enige minimale personele problemen na de wedstrijd tegen NEC maar het mocht geen naam hebben, bleek na de laatste training in het Emirates Stadium. Oftewel, Noa Lang is fit genoeg om in de basisopstelling te verschijnen.

Peter Bosz wist zijn ploeg minutieus voor te bereiden op de Europese kraker op bezoek bij Arsenal, dat nog langer dan PSV diende te wachten om de Champions League-hymne weer te kunnen horen in eigen stadion. Het werd voor PSV ook weer de hoogste tijd gezien de historie van de club in het inmiddels miljardenbal van de UEFA.

En dus is ook Peter Bosz blij dat PSV weer actief is in de Champions League na de afwezigheid van vijf jaar. Ook voor de trainer zelf is het al even geleden want in Lyon werd ook geen Champions league gespeeld.

Op de persconferentie van dinsdag voorafgaand aan het duel met Arsenal vertelde de coach dat hij zich goed voor kan stellen dat iedereen binnen de club erg gelukkig is.

“Ik kan me zo voorstellen, en dat merk ik aan iedereen om me heen, dat iedereen blij is op dit niveau te acteren. PSV hoort thuis in de Champions League. Vijf jaar is lang. Ik kan me heel goed voorstellen dat iedereen die PSV een warm hart toedraagt blij is dat we op dat podium weer actief zijn.”

Het spel onder Bosz is bijna uitmuntend te noemen maar in ieder geval zeer attractief. Het zorgt er dus voor dat PSV met veel vertrouwen is afgereisd naar Londen. De coach wilde zijn ploeg dan ook het nodige zelfvertrouwen geven door uit te spreken dat ook PSV een ploeg in vorm is. Niet alleen Arsenal maar ook PSV weet in een uitstekende vorm te verkeren. Dat zijn nu eenmaal feiten.

‘Het is ook voor Arsenal de eerste wedstrijd in de Champions League en dan ook nog eens thuis. Ik verwacht dus een heel agressief en fel Arsenal, vol op de aanval. Wij willen dat ook, dat worden dus stofwolken.’

Het huidige PSV is een totaal ander elftal dan het elftal van Ruud van Nistelrooij. Niet ten nadele van de opgestapte trainer maar trainer Bosz heeft nu eenmaal een duidelijker vast omlijnd speelplan. Het wordt daarom interessant in het Emirates Stadium want de ploeg van Arteta zal normaal gesproken minder balbezit hebben tegen het PSV van Peter Bosz dan tegen het PSV van Ruud van Nistelrooij.

De cijfers en statistieken spreken dan ook voor zich als we naar de Europa League-wedstrijd van vorig seizoen in Londen kijken. In de groepsfase van de Europa League liet het PSV van Ruud van Nistelrooij een paar keer de tanden zien maar het geheel stelde toch weinig voor.

In Londen werd toen een nipte 1-0 nederlaag geleden maar gezegd moet worden dat die score wel een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld bleek te zijn. PSV had slechts 37 procent balbezit en kwam tot slechts vier doelpogingen, waarvan één bal tussen de palen. Arsenal noteerde die wedstrijd liefst 25 doelpogingen.

De eerste tekenen van verandering na het aanpassen van de speelstijl onder Peter Bosz kwamen duidelijk naar voren in de Rotterdamse Kuip, waar PSV in spel- én in balbezit heerste. In de Kuip deelde PSV de lakens uit, wat weer tot uitdrukking kwam in het percentage balbezit. PSV bezat 69% van de wedstrijd tegen Feyenoord de bal en won uiteindelijk met 0-1.

Of dat scenario in het Emirates Stadium opnieuw tot de mogelijkheden gaat behoren, gaan we woensdagavond terug zien maar we zouden vooraf tekenen voor het Kuip-scenario.


Vorig artikelDe spectaculaire maar ’terechte’ exit van 2007 staat nog in het geheugen gegrift van de Arsenal-fans
Volgend artikelSchouten wilde koste wat kost naar PSV: ‘Familieleden hoopten op andere club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in