Home Nieuws PSV heerst in Nijmegen

PSV heerst in Nijmegen

21
0

PSV heeft aan het bezoek aan Nijmegen 3 punten overgehouden. De ploeg van Cocu speelde bij vlagen uitstekend en dominant voetbal. Het percentage balbezit van voor de rust, 62%, werd na rust eenvoudig doorgezet.

In de openingsfase kreeg NEC 2 grote kansen maar Zoet redde adequaat. NEC kwam er in het vervolg van de wedstrijd niet meer aan te pas.
Davy Propper nam in deze wedstrijd de rol van Guardado over met splijtende passes, gewonnen duels, slidings en tackles en de Arnhemmer was tevens continue aanspeelbaar. NEC had geen antwoord op het prima positiespel van de ploeg van Cocu. De tandem Willems – de Jong werd weer in ere hersteld met een schitterende snelle voorzet van de weer langzaam op stoom gerakende Willems.
De kracht van het elftal van Cocu is duidelijk de brede selectie. ‘Reservespelers’ als Schaars, Isimat en Jozefzoon passen zich moeiteloos aan wanneer ze in de ploeg komen. De 2e helft was een kopie van het 2e gedeelte van de 1e helft en naarmate de wedstrijd vorderde had de ontmoeting tussen het frisse NEC van Faber en PSV meer weg van een trainingspartij dan van een Eredivisiewedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 5 van de ranglijst. De 0-3 had nog hoger uit kunnen vallen als Narsingh en de Jong het vizier scherper hadden staan.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here