Home Nieuws PSV – Heerenveen wedstrijd van 40 miljoen euro maar verlies kan de...

PSV – Heerenveen wedstrijd van 40 miljoen euro maar verlies kan de club ook 25 miljoen euro kosten

1947
0

De wedstrijd tussen PSV en sportclub Heerenveen is de 33e wedstrijd van de 34 competitiewedstrijden maar feitelijk de belangrijkste van allemaal.

Een ieder weet waarom en wat er op het spel staat de club. De verwachting is dan ook dat PSV meteen zal doorpakken volgende week op moment dat het de tweede plaats binnen heeft. Doorpakken in de zin van doortastend handelen richting volgend seizoen. Er staat immers veel te gebeuren, tegenwoordig ook in en rond de staf als we de geluiden van De Telegraaf in zijn geheel voor waarheid moeten aannemen.

Ruud van Nistelrooij erkende vrijdagmiddag dat e tweede plek voor PSV van levensbelang. Mocht Heerenveen uit haar slof schieten en PSV dus geen drie punten aan het totaal toevoegen, ontstaan er grote problemen richting het duel in Alkmaar van volgende week zondag. In dat geal komt Europa League weer dichterbij. Het verschil tussen deelname aan de Europa League en de Champions League kan voor PSV al snel oplopen tot zo’n 25 miljoen euro.

De tweede plek geeft recht op voorronden Champions League, de derde plek juist recht op voorronden Europa League. Als PSV de Champions League bereikt krijgt in augustus ruim 30 miljoen uitgekeerd. Echter zullen de bedragen door de marketingpool nog hoger gaan uitvallen. Europa League levert maar drie tot vier miljoen op maar Champions League het veelvoudige.

Mocht PSV voor het derde jaar op rij via de voorronden van de Champions League in de Europa League belanden, ontvangt de club nog altijd een verliezerspremie van rond de vijf miljoen euro. Dat is al meer dan bij rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

Eerst plaats twee zeker stellen. “Daarna ga je kijken hoe je in de Champions League kan komen. We hebben de ervaring van afgelopen jaar en we weten wat beter of anders moet. Ik verwacht dat ze morgen wel willen voetballen aangezien ze zelf ook een resultaat nodig hebben” wijst van Nistelrooij naar Heerenveen. “Het is een sterk voetballende ploeg die ook goed verdedigend kan spelen. Maar ik verwacht dat ze morgen ook wel willen aanvallen omdat ze zelf ook een resultaat nodig hebben”, zei van Nistelrooij.


Vorig artikelYorbe Vertessen lijkt laatste wedstrijd voor PSV gespeeld te hebben
Volgend artikelPOLL | De situatie op de bank bij PSV na berichtgeving over onrust en spanningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in