Home Nieuws PSV heeft slechts drie gerichte versterkingen nodig om ‘Bosz voetbal’ te kunnen...

PSV heeft slechts drie gerichte versterkingen nodig om ‘Bosz voetbal’ te kunnen spelen

21635
0

Gaat er nu daadwerkelijk zoveel veranderen door de komst van een bepaalde trainer naar de club?

Het heeft er wel alle schijn van maar volgens ESPN analist Marciano Vink is dat eigenijk niet meteen nodig. Vink analyseert de selectie en denkt dat Bosz bepaalde spelers ook beter kan maken. Of dat ook geldt voor spelers als Jordan Teze en Armando Obispo valt nog te bezien.

Met de komst van Peter Bosz slaat PSV wel duidelijk een andere weg in. Dat er veel vertrouwen en geloof is in Bosz, blijkt wel uit het drie-jarige contract voor de trainer.

De visie van de Apeldoorner – het spelen van attractief, aanvallend en pressend voetbal – leidt tot optimisme, maar kan dat eigenlijk wel uitgevoerd met spelers als Obispo, Ramalho en Teze? Marciano Vink denkt van wel, maar dan moeten er drie gerichte aankopen worden gedaan. Of de PSV fans het met de ESPN analist eens zijn, is een gerechtvaardigde vraag.

De 59-jarige oud-trainer van onder meer Borussia Dortmund, Olympique Lyonnais en Bayer Leverkusen 04 legt zichzelf ook vraag de nodige druk op. Die druk gaat bij de start van het seizoen als vanzelf ontstaan in het Philips Stadion.

Marciano Vink snapt heel goed dat PSV bij Peter Bosz uitkwam. Vink gaat verder en haalt de periode Roger Schmidt aan. Het PSV van Roger Schmidt viel in delen van wedstrijden vaak enorm terug in intensiteit en goed spel. “Als je een andere weg wil inslaan – iemand met een duidelijke visie – dan kom je bij hem uit. Kijkende naar hoe PSV gevoetbald heeft de afgelopen jaren dan had Roger Schmidt een duidelijk beeld. Bij Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij – als je luistert naar de supporters – was dat niet helemaal duidelijk, al had de laatste wel te maken met de verkoop van twee van zijn beste spelers.”

Peter Bosz en zijn komst naar PSV scheppen in ieder geval veel positieve verwachtingen. Vink moet het nog zien maar geldt in ieder geval als aanhanger van het spelprincipe van Bosz.

“Ik denk dat we moeten afwachten in hoeverre hij zijn aanvallende ideeën gaat gebruiken bij PSV. Twee helften vol gas spelen kan niet meer. Vaak schieten we nog een beetje door naar hoe hij in zijn beginperiode speelde. Als je wél zo wil spelen dan moet je andere spelers halen, maar het hangt natuurlijk ook af wat Earnest Stewart wil. Deze spelers zijn zo gewend om in de omschakeling te spelen met snelheid van bijvoorbeeld Xavi Simons en Johan Bakayoko. Nu hebben ze een trainer die balbezit op de helft van de tegenstander wil hebben, of dat nou is uit een opbouw of een hoge balverovering. Bosz zal gaan kijken wie het snel oppakt en wie niet”, aldus Marciano Vink over de komst van Peter Bosz naar PSV.


Vorig artikelVooralsnog geen contact tussen PSV en Wijnaldum
Volgend artikelDreigt de trainerscarriere van Van Nistelrooij als een nachtkaars uit te gaan? ‘Het is geen schande’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in