Home Concept PSV heeft nog steeds een trainer die niet in de titel lijkt...

PSV heeft nog steeds een trainer die niet in de titel lijkt te geloven, Schmidt herhaalt onhandige uitspraak

1866
0

PSV staat in de Eredivisie op een prima positie die perspectief biedt op een goede tweede seizoenshelft.

Na enkele moeilijke maanden met forse nederlagen tegen zowel Feyenoord als Ajax is PSV toch nog lang niet geslagen. De ploeg van Schmidt kan ook zomaar winterkampioen worden met de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op de agenda. Toch heeft het er nog alle schijn van dat PSV een trainer onder contract heeft staan die er natuurlijk wel alles aan wenst te doen maar toch ook niet voor de volle 100% in een nieuwe landstitel lijkt te geloven.

Het is en blijft een opmerkelijk gegeven maar toch inmiddels waarheid. Roger Schmidt zei na de met 5-0 verloren wedstrijd tegen Ajax dat de Amsterdammers tachtig procent kans maken op de titel en PSV maar twintig. Een uitspraak als deze had natuurlijk best met forse teleurstelling te maken kunnen hebben maar Schmidt blijft achter zijn uitspraak staan naar nu blijkt.

Dat kwam naar voren in de Skiete Willy Podcast van woensdagmiddag. ‘Schmidt kreeg de vraag en herhaalde zijn antwoord. Hij vindt zelfs dat dat voor het seizoen al zo is. Dat past toch niet bij PSV?’, zegt PSV clubwatcher Marco Timmer over de opvallende uitspraak.

De vraag was gericht aan commercieel directeur Frans Janssen, die te gast was in de podcast Skiete Willy. Janssen lijkt de uitspraken te willen nuanceren. Het is een uitspraak die ook naar de achterban en de sponsoren weinig ambitieus klinkt en moeilijk te verkopen is. Bij AZ in Alkmaar en bij Feyenoord in Rotterdam worden uitspraken als deze niet naar buiten toe gecommuniceerd. AZ stond 2 jaar geleden op gelijke hoogte met Ajax en was klaar om de race om de landstitel aan te gaan met de Amsterdammers. De boodschap vanuit Alkmaar was duidelijk: Wij gaan voor de titel. Percentages werden er niet genoemd.

Frans Janssen nuanceert de uitspraak en zegt: ‘Ik weet wat de trainer bedoelt. Ik snap wel dat supporters denken: mijn trainer acht de kans op de titel klein, daar zit ik niet op te wachten. Maar hij bedoelt het anders. Iedereen kijkt naar de Formule 1, dat is een hype. De kans dat Red Bull of Mercedes daar wint, is misschien wel negentig procent. Zou het dan gek zijn als de baas van Ferrari zoiets zegt? Roger zegt niet dat hij er niet alles aan wil doen om kampioen te worden, dat wil hij wel”, aldus Frans Janssen.

Janssen weet ook hoe opportunistisch de voetballerij soms is. ‘Zo gaat het in het voetbal. In het begin van het seizoen waren we voor velen nog de nieuwe kampioen, daarna waren we niks meer en nu zijn we weer kandidaat.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here