Home Nieuws PSV heeft na Luuk de Jong een nieuwe kopspecialist: Olivier Boscagli

PSV heeft na Luuk de Jong een nieuwe kopspecialist: Olivier Boscagli

1933
0

PSV heeft jarenlang profijt gehad van de kopkunsten van een van de beste koppers van Europa.

Luuk de Jong was niet alleen aanvallend van enorm belang met zijn hoofd maar ook verdedigend wist de beste kopper van Europa PSV vaak door het vuur te slepen.


Het heeft er alle schijn van dat de club opnieuw een kopspecialist in huis heeft. De op de foto met Memphis duellerende Fransman scoort hoog in een Frans onderzoek. Het Franse CIES Football Observatory heeft namelijk onderzoek gedaan naar de beste koppers in Europa.

Het onderzoeksbureau onderzocht daarvoor alle verdedigers in de top 10 van Europese competities en keek naar het percentage gewonnen luchtduels sinds dit seizoen.

Op basis van die statistieken scoort Olivier Boscagli erg hoog. De centrale verdediger staat hoog genoteerd, want de verdediger wist 28 van zijn 32 kopduels te winnen en komt daarmee uit op een gemiddelde van 87,5%. Slechts zes verdedigers in Europa kunnen een beter gemiddelde overleggen.

Boscagli wist dit seizoen een plek in de basis te bemachtigen, waar hij vorig seizoen amper aan speelminuten kwam. Opbouwend is het prima wat de Fransman laat zien, echter verdedigend kan het nog beter.


Facebook Comments