Home Nieuws PSV heeft goud in handen | Ricardo Pepi deinst niet terug voor...

PSV heeft goud in handen | Ricardo Pepi deinst niet terug voor stevige maar faire concurrentiestrijd

4001
0

PSV legde deze zomer een flinke transfersom op tafel voor Ricardo Pepi.

De Amerikaanse spits geldt nog niet eens meteen als eerste spits maar bezit toch de nodige potentie om reeds dit seizoen al een rol als eerste spits te gaan vervullen. Luuk de Jong, eerste spits en aanvoerder, is in ieder geval gewaarschuwd. PSV clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International denkt dat PSV goud in handen heeft.

De clubwatcher polste recent nog eens een aantal meningen bij FC Groningen en kwam tot de conclusie dat PSV een zeer goede afmaken in huis heeft gehaald. In de Skiete Willy Podcast vertelt Timmer dat hij even geïnformeerd heeft bij de oude club van de Amerikaan. “De manier waarop Peter Bosz wil spelen is veel op de helft van de tegenstander en in de kleine ruimte is hij minder”, heeft hij zich laten vertellen. “Je kan hem heel goed in de diepte gebruiken, maar zijn eerste aannames en in kopduels is hij niet heel goed.”

In de zestienmeter is het echter een totaal andere speler. “Op het moment dat hij bij de goal komt verandert er iets in de jongen, zeggen ze bij FC Groningen”, aldus Timmer. “Dan wordt het ineens een roofdier en is hij zó gefocust dat zijn eerste aanname wél goed is. Mark-Jan Fledderus zei dat zijn afwerking niet normaal is”, aldus Timmer.

Ook Björn van der Doelen ziet het wel goed komen met Pepi en zijn meerwaarde voor PSV. “Hij is twintig, dus er is echt wel winst te behalen. Als ze daar lekker mee aan de gang gaan zoals met Sangaré. Die is ook in no time opgebloeid”, klinkt het.

Peter Bosz gaf afgelopen weekend al aan dat Ricardo Pepi tegen Feyenoord best eens in de basis kan gaan starten. De Amerikaanse spits met ongekende drive liet eerder al weten dat hij klaar is om bij een grote rol van betekenis te gaan spelen. Tegelijkertijd weet de pas twintigjarige spits ook dat hij de concurrentiestrijd met Luuk de Jong zal moeten winnen om een basisplaats af te dwingen bij PSV.

“Zoals ik al zei, wij gaan met elkaar concurreren, op een gezonde manier”, aldus Ricardo Pepi in gesprek met de media.


Vorig artikelSamenvatting PSV – Nottingham Forest
Volgend artikelWaarom PSV in Europa kan verrassen: ‘PSV heeft twee goede buitenspelers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in