Home Nieuws PSV heeft geleerd van fouten uit het verleden in begeleiding van spelers

PSV heeft geleerd van fouten uit het verleden in begeleiding van spelers

8
0

PSV lijkt geleerd te hebben van fouten uit het verleden, als we Guardado mogen geloven. Waar in het verleden Latijnse spelers als Jonathan Reis extra hulp en aandacht nodig hadden, liet PSV z’on speler veelal aan het lot over, met alle gevolgen van dien. Op dat vlak is er zeker iets verandert.

PSV heeft momenteel weer veel Latijnse spelers onder contract staan. Guardado geldt als de meest ervaren speler en ontfermt zich over de overigen als Arias als Pereiro. De Mexicaan is te spreken over de begeleiding van de club. “Ik voel me hier thuis en dat is een kwaliteit van de club. Op het veld en daarbuiten wordt goed voor ons gezorgd”, aldus Guardado in het Eindhovens Dagblad“Het verschil met de voetbalcultuur in bijvoorbeeld Mexico is erg groot. Vandaar dat ik Pereiro ook wegwijs wil maken. Het is een verlegen jongen. Maar ik ga me niet opdringen. Wel zeg ik waar hij op een bepaalde tijd moet zijn en hoe laat we ergens vertrekken. Hij spreekt nu alleen nog Spaans”, vertelt de Mexicaan over de Uruguayaan.
Cocu: “Voor Gaston is het nu ook prettig dat Andres en Santiago hier rondlopen. Zij spreken de taal; Stijn Schaars, Ruud Hesp en ik ook. Maar het is wel de bedoeling dat Gaston na verloop van tijd ook Nederlands of Engels spreekt. Het is geen extravagante jongen. Maar je ziet dat hij ontzettend goed kan voetballen.”

Guardado gaat sinds afgelopen seizoen al veel om met Arias. “Je komt sneller bij elkaar over de vloer. De verschillen tussen een Mexicaan en een Colombiaan zijn niet zo groot. Dat geldt ook voor Uruguayanen”, aldus Guardado. Hij vertelt dat het drietal houdt van muziek, dansen en eten. “Santi en onze partners komen uit een vergelijkbare cultuur, daarom hebben zij ook een klik. Het is logisch dat je onderling wat meer contact hebt dan met de Nederlandse jongens. Hoe het in de kleedkamer gaat? Dan zet ik ‘onze’ muziek op, Locadia is daarna weer aan de beurt.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here