Home Nieuws ‘PSV heeft een middenveld probleem’

‘PSV heeft een middenveld probleem’

61
0

Henk Spaan is nog steeds onder de indruk van Pablo Rosario. De journalist stelt zelfs dat Mark van Bommel daarmee een ‘middenveldprobleem’ heeft.

Dit heeft natuurlijk alles van doen met de komst van Erick Gutiérrez. PSV heeft met Rosario, Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro en nieuwkomer Erick Gutiérrez inmiddels vier kandidaten voor de drie posities op het middenveld.

Spaan zegt dat Van Bommel graag speelt met een verdedigend blok van twee spelers op het middenveld. ‘Dit maakt het uiteenhalen van het koppel Rosario-Hendrix, twee controleurs zoals Van Marwijk het ook graag ziet, niet waarschijnlijk. Dus misschien is Pereiro de pineut’, schrijft Spaan in zijn rubriek Spaan geeft punten voor Het Parool.

Pablo Rosario kreeg van Spaan een 8 voor zijn wedstrijd tegen FC Barcelona. Henk Spaan heeft advies voor van Bommel. Spaan zou Luuk de Jong reserve zetten voor de wedstrijd tegen Ajax.

‘Verdedigend deed hij uitstekend werk. De vraag is of je voor verdedigend werk een spits opstelt’, aldus Spaan. Hirving Lozano scoorde  een 5 met zijn spel in Camp Nou.

‘Tegen Barcelona deed Lozano alsof hij daar al speelde. Hij voetbalde voor zichzelf, in tegenstelling tot Bergwijn. Als Lozano morgen weer voor een transfer gaat voetballen, ligt een wissel voor de hand.’

Wat de kraker tegen Ajax gaat brengen, durft Spaan niet te voorspellen. De journalist denkt dar Van Bommel een tactisch plan gaat samenstellen. ‘Aan de andere kant: als Ajax het niveau van het laatste half uur tegen AEK haalt, is PSV kansloos. Zeker als Van Bommel die rare Isimat weer laat invallen.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here