Home Nieuws ‘PSV heeft de wind mee’

‘PSV heeft de wind mee’

14
0

De directie van Ajax staat behoorlijk onder druk. Diverse media wijzen daarbij naar het beleid van PSV waar veel zaken beter geregeld zijn en bv de scouting wel op orde is. Van der Sar vindt echter dat PSV de wind mee heeft. De bestuurder vindt het blijkbaar moeilijk om toe te geven dat de club stabieler beleid voert dan zijn Ajax.

VI stelt van der Sar de vraag: PSV hanteert wel het beleid van voorinvesteren, net als het halen van ervaring met spelers als Luuk de Jong en Andrés Guardado. In hoeverre kijkt u jaloers naar Eindhoven?

Nog niet zo lang geleden was het andersom. Toen had iedereen het over de penningmeester van Ajax als PSV in de voorronde werd uitgeschakeld. Het is geen jaloezie. Het is juist goed voor het Nederlands voetbal als PSV internationaal presteert, dat geldt ook voor elke andere club, want we hebben die punten keihard nodig. Je moet het met elkaar doen. En welk beleid PSV hanteert, dat is aan hen. Ze hebben nu de wind mee, dat is zo.’

Die wind hebben jullie toch zelf aangewakkerd? Met vier titels op rij hadden jullie PSV toch allang op een onoverbrugbare voorsprong moeten zetten, zoals Bayern München in Duitsland heeft gedaan?

‘Dat was wel het ideaalplaatje geweest. Het scheelt nogal of je als club wel of geen groepsfase van de Champions League speelt. Wij hebben dat vijf jaar achter elkaar mogen meemaken, en hadden daardoor inderdaad een groter gat kunnen creëren. Je kunt je afvragen of dat goed zou zijn voor het Nederlands voetbal, maar dat is een andere discussie. We hebben het niet gedaan, maar het is niet zo dat we achterover hebben geleund. Ook wij hebben spelers aangetrokken, alleen misschien heeft het niet zo uitgepakt zoals we hoopten.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here