Home Nieuws PSV heeft 34% kans op uitschakeling Olympiakos

PSV heeft 34% kans op uitschakeling Olympiakos

419
0

Niet alleen cijfermatig maar ook statistisch gezien wacht PSV een zware klus tegen de Griekse opponent uit Athene.

PSV moet donderdagavond in het Philips Stadion een flinke nederlaag goedmaken. Dat is met de momenteel wankele defensie geen eenvoudige opgave.


De ploeg van Schmidt krijgt de doelpunten wekelijks om de oren geslingerd. Het geloof is daar maar hoe zit het met het vertrouwen van de selectie gezien de matige resultaten van afgelopen weken?

In het verleden van de Europa League slaagde iets meer dan een derde van de teams erin een dergelijke Europese nederlaag goed te maken in de return, zo becijferde Stats.

Dit percentage is gebaseerd op alle knock-outwedstrijden in Europese competities sinds 1955. De becijfering is gebaseerd op een eerder 4-2 verlies. In de return slaagde 34% van de clubs erin deze uitslag ongedaan te maken.

PSV begon één keer eerder met een 4-2-verlies aan een Europees tweeluik en toen volgde uitschakeling. In de achtste finale in de Europa League in 2012 kwam het elftal van Phillip Cocu na een 4-2-nederlaag bij Valencia thuis niet verder dan een 1-1, wat uitschakeling betekende.

In de voorronde van de Europa League in 2010 ging PSV voor het laatst verder na een uitnederlaag. Destijds verloor PSV met 1-0 van Sibir Novosibirsk, waarna het in de return 5-0 werd.


Facebook Comments