Home Nieuws PSV heeft 16 basisspelers, Ritsu Doan maakt eindelijk grote potentie waar

PSV heeft 16 basisspelers, Ritsu Doan maakt eindelijk grote potentie waar

2126
0

PSV wist zaterdagavond vrij eenvoudig een goed voetballend FC Utrecht met 4-1 te verslaan.

Na afloop werd het spel van PSV in de ESPN studio geanalyseerd. De conclusie daarbij was dat de ploeg van Roger Schmidt sinds de blessuregolf haar intrede deed feitelijk de beschikking heeft over zestien volwaardige basisspelers. De zogenaamde eerdere wisselspelers als Armindo Bruma, Ritsu Doan, Érick Gutiérrez, Mauro Junior en Carlos Vinícius namen PSV op sleeptouw afgelopen maanden en deden dat meer dan behoorlijk.


Dat zorgt er volgens de ESPN analisten voor dat Roger Schmidt inmiddels de beschikking heeft over zestien volwaardige basisspelers met de terugkeer van Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze. Het spel van Ritsu Doan werd zowel tijdens als na de wedstrijd benoemd en bejubeld. In de studio van ESPN werd geconcludeerd dat Ritsu Doan eindelijke zijn grote potentie aan het waarmaken is.

Roger Schmidt was na afloop blij met de zege en het spel. Volgens Schmidt heeft PSV de zege grotendeels te danken aan enkele spelers die dit seizoen regelmatig op de bank zaten. “Ritsu Doan is een goed voorbeeld”, zei Schmidt. De Japanner maakte de derde treffer en gaf bij de 4-1 een fraaie assist met de hak.

“Ik ben blij met de mentaliteit van de spelers. Het is niet vanzelfsprekend dat spelers erin blijven geloven als je lang moet wachten op je kans. Sommige spelers zijn in zo’n situatie niet klaar om te spelen, omdat ze hebben opgegeven. Anderen blijven erin geloven”, doelde Schmidt ook op Bruma, Mauro Júnior en Érick Gutiérrez. “Ik waardeer het enorm dat deze spelers nu op een heel goed niveau presteren.”