Home Nieuws PSV had hem vorig jaar moeten halen, hij is zeker niet minder...

PSV had hem vorig jaar moeten halen, hij is zeker niet minder dan André Ramalho’

5320
0

FC Twente staat op het punt om het contract van aanvoerder Robin Pröpper te verlengen. Volgens Tijmen van Wissing, clubwatcher namens RTV Oost, slaan de Tukkers daarmee een belangrijke slag.

“Arnold Bruggink heeft niet voor niets gezegd dat hij de beste aankoop is van de laatste jaren”, zegt Winssing in het praatprogramma De Oosttribune. “Hij zit bij een geweldige club. Ik denk dat een topclub hem net niet gaat nemen. PSV had er vorig jaar heel veel baat bij gehad. Hij is zeker niet minder dan Ramalho, maar wel dan Boscagli vind ik. Die is daar wel iets verder in.”

Ook Jan van Staa heeft lovende woorden over Pröpper. “Je kijkt naar zo’n speler. Een linker centrale verdediger, lengte, maakt af en toe een doelpunt, heeft een geweldige trap. Het is een persoonlijkheid. Ik vind het leuk dat ze hem kunnen houden.”

Van Wissing geeft vervolgens aan dat hij het niet vreemd had gevonden als Pröpper een uitnodiging voor het Nederlands elftal had gehad. “Ik zat gisteren nog te denken. Je hebt bijna geen centrale verdedigers bij het Nederlands elftal.”

“Ga maar eens nadenken over linker centrale verdedigers, als ook Van de Ven en Botman geblesseerd zijn. Dan kom je eigenlijk al bij hem uit. Ik vind hem de laatste jaren echt een van de belangrijkste spelers in de achterhoede bij Twente”, besluit hij.

Pröpper speelt sinds de zomer van 2021 voor Twente. Destijds maakte hij de gevoelige overstap van Heracles Almelo naar de Grolsch Veste. Bij Twente kwam hij tot nog toe tot 93 officiële duels. Naast het indruk maken met zijn verdedigende kwaliteiten, liet hij zich ook veelvuldig in aanvallend opzicht zien met 9 goals en 4 assists.


Vorig artikelDit is waarom Mohamed Ihattaren zondag op de tribune bij een Eredivisie-duel zat
Volgend artikel18-jarig talent op de radar van PSV: ‘Hij is vergelijkbaar met Harry Kane’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in