Home Nieuws PSV had 2 toptalenten in het vizier; Suarez bood helpende hand

PSV had 2 toptalenten in het vizier; Suarez bood helpende hand

5
0

PSV heeft met Gaston Pereiro goud in handen maar er was ook belangstelling voor een ander toptalent. Een Argentijn welteverstaan. Marcel Brands bespreekt de 2 ras voetballers.

“Wij kennen Gastón ook vanaf zijn 17de. We zagen soms zijn gemakzucht, maar dat hebben spelers die drijven op hun talent vaker. Hij is een echt voetbaldier, wil altijd trainen. En hij komt niet uit de onderkant van de maatschappij, maar uit een normaal gezin met normale ouders. Hij is ook redelijk intelligent”, zegt Marcel Brands in het Algemeen Dagblad.

Brands bezocht diverse Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschappen. “Je voelt op een gegeven moment aan welke spelers later op een goed niveau in Europa zullen spelen. Bij dit kampioenschap in januari had ik twee namen opgeschreven. De ene was Pereiro en de andere Angel Correa van Argentinië, die nu bij Atlético Madrid speelt. Ook bij Correa hebben we nog gekeken of we hem konden huren”.

Op advies van landgenoot Suarez viel de keuze op PSV. “Pereiro was opgemerkt door grote Europese clubs, maar daar zou hij in een uitleentraject komen en dat wilde hij niet. Daarnaast gaf Suarez een zetje, die adviseerde de Eredivisie en PSV. En nu gaan we zien of er allemaal uit komt wat er in potentie in zit. Onze gedachte was: we laten hem een halfjaar rustig wennen. Maar hij bleek er nu al aan toe om tegen Ajax te spelen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here