Home Nieuws PSV haalt ook clubcultuur aan | Stevige én enige overdreven reacties richting...

PSV haalt ook clubcultuur aan | Stevige én enige overdreven reacties richting directie na onthulling standbeeld Guus Meeuwis

703
0

‘Altijd maar weer kritiek’, of ‘het is ook nooit goed’, moet Marcel Brands dezer dagen denken na de vele negatieve reacties aan het adres van de PSV-directie na de onthulling van het standbeeld voor Guus Meeuwis.

De Brabantse artiest kreeg na zeventien succesvolle jaren op rij een aandenken aan de bijzondere concerten die hij samen met zijn team wist te organiseren in het Philips Stadion. Het geeft echter ook discussies en onbegrip. Ook onder PSV-fans of beter gezegd, met name onder PSV-fans.

Dat het leven niet alleen uit voetbal bestaat heeft weinig zin nogmaals aan te halen. Guus Meeuwis mag dan wel geen grootse voetballer zijn geweest maar wel een groots artiest. Het ‘warme’ PSV vindt die successen nu eenmaal het belonen waard. Richting de criticasters lijkt het aan dovemansoren gericht te zijn om uit te spreken dat PSV ook een stukje cultuur, PSV-cultuur, aan wenst te halen met het standbeeld voor Guus Meeuwis. Brabantse voetbal- en PSV-cultuur, want ook dat is Guus Meeuwis.

De Brabantse volkszanger Guus Meeuwis is enorm dankbaar voor de vele successen die de artiest in het Philips Stadion wist te behalen.

Zoals gezegd zijn de reacties van met name vele PSV-fans zeer kritisch en negatief te noemen. Onder de noemer ‘denk eerst eens na alvorens je reageert’, lichten we er enkele kritische reacties uit. Nogmaals, het blijkt aan dovemansoren gericht te zijn om te concluderen dat het prachtig is dat een voetbalclub een standbeeld voor het eigen stadion plaats van een niet-voetballer, die zichzelf een leven lang vereenzelvigd met PSV en daarbij steeds opnieuw en opnieuw een stukje clubcultuur ten toon weet te spreiden.

Helaas zien vele PSV-fans dat anders getuige onderstaande reacties op X. Een selectie van de reacties op X op het standbeeld dat PSV bij het Philips Stadion plaatste van Guus Meeuwis:


Vorig artikelDit zijn we niet gewend van Feyenoord | Dit bedrag gaat PSV op haar beurt verdienen aan het naderende EK in Duitsland,
Volgend artikelKNVB straft PSV hard | Eerste uitwedstrijd seizoen ’24-’25 zonder PSV-fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in