Home Nieuws PSV gelijk met PEC, kritiek op Drommel neemt toe: Is de kritiek...

PSV gelijk met PEC, kritiek op Drommel neemt toe: Is de kritiek terecht na 26 tegendoelpunten?

3343
0

Een voor PSV rampzalieg week eindigde met een flinke nederlaag in de Johan Cruijff Arena met een 5-0 nederlaag.

Enkele dagen ervoor verbleekte het perspectief in het Europa League toernooi voor PSV na een 1-2 thuisnederlaag tegen AS Monaco. Het zijn roerige tijden voor PSV en Roger Schmidt. Opvallend is het aantal tegendoelpunten. PSV ontving voor het blok tegen AS Monaco en PSV PEC Zwolle thuis en ook die wedstrijd verliep uiterst stroef voor het elftal van Roger Schmidt.

Toch heeft PSV momenteel wel iets gemeen met PEC Zwolle, de nummer laatst van de Eredivisie. Namelijk het aantal tegendoelpunten. Joel Drommel kon al 17 keer de bal uit het net halen en dat is veel te veel. Degradatiekandidaat PEC Zwolle kreeg ook 17 tegendoelpunten te verwerken. Overall bezien ligt het aantal tegendoelpunten nog veel hoger. PSV kreeg in de twintig gespeelde wedstrijden van jaargang 2021-2022 al 26 doelpunten te verwerken en dus wordt er kritiek geleverd op de doelman.

Drommel weet ondertussen hoe het werkt en tracht nuchter met alle kritieken om te gaan. Dat lukt echter maar deels want de doelman wordt volop bekritiseerd en krijgt veel mee vanuit zijn omgeving. De ballen vliegen de laatste tijd gemakkelijk binnen en dat mag Drommel natuurlijk deels verweten worden. Het gaat met PSV stukken minder goed dan in de maanden julie en augustus en dat geldt ook voor Drommel: “Ook met mezelf, ja. Ik zit nu iets meer in een dipje, dat had ik bij FC Twente ook weleens, maar bij PSV wordt dat dan iets groter gemaakt en uitgelicht. Daar moet je mee dealen.”

De keeper uit Bussum voelt de druk toenemen en dat een nederlaag bij PSV flink wat anders binnenkomt dan in Twente het geval was. Na een paar nederlagen op de Herdgang aankomen en bivakkeren is wel even anders dan hij gewend was. Het zijn nu eenmaal de grote verschillen tussen PSV en FC Twente. “Niet alleen het niveau, maar ook de druk ligt hier veel hoger. Dat merk je aan alles: je kan heel hard omhoog gaan, maar het kan ook ineens heel slecht zijn”, aldus Drommel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here