Home Nieuws PSV: Geen plannen voor uitbouw stadion

PSV: Geen plannen voor uitbouw stadion

454
0

PSV presenteerde donderdagmiddag de jaarcijfers. Daarbij kwam ook aan bod wat de nabije toekomst van het bespelen van het Philips Stadion aangaat.

De toeschouwersaantallen zijn voor PSV al jarenlang stabiel te noemen. Momenteel vinden de plaatsen in het stadion gretig aftrek. Toch overweegt de club geenszins een uitbreiding. De club blijft de komende jaren gewoon in het Philips Stadion spelen, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands bij de presentatie van de jaarcijfers.

“In de komende drie, vier jaar voorzie ik geen enkele verandering of zelfs een discussie hierover”, aldus Gerbrands tegenover Eindhovens Dagblad. PSV denkt ook niet aan een verbouwing om de huidige capaciteit van 35.000 plaatsen te verhogen.

PSV heeft de laatste jaren wel om zich heen gekeken, maar de huidige situatie bleek steeds de beste optie, meldt ondermeer het Eindhovens Dagblad. Het heeft er onder meer te maken dat het twintig jaar kan duren, voordat een extreem dure vernieuwbouw van het Philips Stadion terug is verdiend. Dat is een risico dat PSV niet bereid is te nemen. Het is niet met zekerheid te zeggen dat de club tienduizenden meer toeschouwers kan trekken.

Daarom denkt de club al helemaal niet aan bouw van een nieuw stadion. Toch kan er niets worden uitgesloten. De gemeente Eindhoven is momenteel bezig met een onderzoek naar het herinrichten van de spoorzone, waar ook het Philips Stadion onderdeel van uitmaakt. De eventuele noordzijde van het stadion zou daarmee in beeld kunnen komen wat veranderingen en/of verbouwingen aangaat.


Vorig artikelMichal Sadilek: ‘Ik ben een type van Bommel’
Volgend artikelSamenvatting Excelsior Maassluis – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in