Home Nieuws PSV volgens Vennegoor, geen echte topscorer maar wel een hecht collectief

PSV volgens Vennegoor, geen echte topscorer maar wel een hecht collectief

18
0

In gesprek met De Telegraaf kijkt Jan Vennegoor of Hesselink naar de huidige selectie van PSV, nu de ploeg geen echte topscoorder lijkt te hebben, maar de goals verdeeld over meerdere aanvallers.

“PSV maakt ook de doelpunten als een collectief. Het gewicht wordt binnen de selectie als het ware verdeeld. Ajax heeft dat onder Frank de Boer ook jarenlang gehad. Ze werden vier jaar achter elkaar kampioen, zonder dat er een speler was die in zijn eentje heel veel goals maakte,” aldus de oud-spits van PSV.

De huidige scout van PSV zit ook overeenkomsten met het PSV van begin deze eeuw, toen Mateja Kezman vertrok bij PSV. “Ook in die periode met PSV hadden we met mij, Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Ji-sung Park, Mark van Bommel en DaMarcus Beasley veel jongens die scoorden. Het is niet dat we toen laks werden, maar we hadden wel de overtuiging dat we een doelpunt zouden maken. Als je dan weinig goals weggeeft, ben je al een heel eind.”

Vennegoor ziet echter ook een duidelijk verschil ten opzichte van begin deze eeuw. “Iemand als Kezman die jarenlang in Nederland blijft spelen, is tegenwoordig bijna niet meer denkbaar. Ik merk dat in mijn netwerk ook. Aan spelers die meer dan 25 goals maken in een kleine competitie wordt tegenwoordig direct vanuit allerlei hoeken getrokken.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here