Home Nieuws PSV geeft punten weg; Joshua Brenet zakt door ondergrens

PSV geeft punten weg; Joshua Brenet zakt door ondergrens

19
0

Een tactische fout van Philip Cocu en het niet benutten van een aantal 100% kansen heeft PSV punten gekost op bezoek bij ADO. 

Wat de rechtsbenige Joshua Brenet vanavond op de linksachter positie liet zien was een topvoetballer onwaardig. Van Brenet kan ook zeker niet gezegd worden dat het een topvoetballer is maar sommige basis elementen zoals het aannemen van een bal, aan de goede kant dekken en passen over 3 meter, mogen van een voetballer van de landskampioen wel verwacht worden. Toegegeven, Brenet voelde zich als rechtsbenige niet prettig op de linksback positie maar van een speler op dit niveau mag veel meer verwacht worden. Brenet stapelde kinderlijk fout op fout, oogde uitermate onzeker en zakte door de ondergrens met zijn spel.
Verdedigend was PSV in Den Haag landskampioen onwaardig. Bruma was de enige die enigszins overeind bleef want ook Arias verslikte zich meermaals in zijn tegenstander. Al moet gezegd worden dat de strafschop tegen zwaar bestraft was en voorafgegaan werd door een fout van Narsingh. Cocu had in de rust zijn fout nog gemakkelijk kunnen herstellen door de linksbenige Poulsen in te brengen maar Cocu liet dit na.
PSV startte voortreffelijk tegen ADO en creëerde de ene na de andere grote kans. Al snel bleek dat de keuze van de rechtsbenige Brenet op de linksback positie ten faveure van Poulsen een totaal verkeerde keuze was. Zeker gezien het feit dat de opbouwend matige Isimat als rechtsbenige centrale verdediger naast de rechtsbenige Brenet stond. Het was een misvatting en tactische fout van Cocu waar de ADO aanvallers regelmatig van profiteerde.
ADO zette in de 2e helft aan maar grote kansen creëerde het zeker niet tegen een stug verdedigend PSV dat er ook in de 2e helft een aantal keer gevaarlijk uitkwam maar verzuimde de trekker over te halen. Uitgerekend de ijverige Guardado leidde met slordig balverlies, wat Brenet nog makkelijk had kunnen herstellen door rustig in te grijpen, de 2-2 in. In de slotminuut miste De Jong nog een grote kans op de 2-3.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here