Home Nieuws PSV ‘gebruikt’ Bruma voor vragen over Benfica: ‘Grootste wedstrijd die ik ooit...

PSV ‘gebruikt’ Bruma voor vragen over Benfica: ‘Grootste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld’

2066
0

Marco van Ginkel is als aanvoerder van het elftal van Roger Schmidt topfit en uitgerust om in Lissabon voor PSV het verschil te kunnen gaan maken.

In Almelo kreeg van Ginkel nog rust maar in Lissabon wacht het grote werk en dat betekent dat van Ginkel er klaar voor is. De aanvoerder spreekt van de mogelijk grootste wedstrijd uit zijn carrière. “Dit is misschien wel een van de grootste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld. Maar niet alleen voor mij is het belangrijk, dat is het voor de hele club”, zei de 28-jarige aanvoerder, die in het verleden bij onder meer Chelsea en AC Milan speelde.

Benfica is een prima ploeg met een gigantisch trackrecord in de Champions League maar tegelijk ook een tegenstander die niet onverslaanbaar is. Benfica kende een minder seizoen dan te doen gebruikelijk en eindigde vorig seizoen als derde in Portugal, op ruime afstand van kampioen Sporting Portugal en FC Porto.

Van Ginkel: “Ik verwacht een goede wedstrijd. We spelen beide aanvallend. Ze hebben een goed team met veel offensieve spelers, maar ik ben ervan overtuigd dat we altijd kunnen scoren. Onze laatste wedstrijden waren heel georganiseerd. Dus we gaan het ze zeker moeilijk maken.”

De Portugees Armindo Bruma is afgelopen dagen veel geraadpleegd over zijn landgenoten. “We hebben veel vragen aan hem kunnen stellen, hij kent Benfica heel goed”, zei Van Ginkel. “We hebben veel zelfvertrouwen gekregen en veel moeilijke wedstrijden gehad. Nu staat nog maar één obstakel in de weg naar de groepsfase. We hebben ervaring, talent en een goede sfeer. Maar het zal niet makkelijk zijn.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here