Home Nieuws PSV gaat voor Pröpper en van Ginkel: ‘Ze zijn ermee bezig’

PSV gaat voor Pröpper en van Ginkel: ‘Ze zijn ermee bezig’

1870
0

Marco van Ginkel heeft afgelopen weken indruk gemaakt op Roger Schmidt. Dat blijkt uit de woorden van de coach en de recente basisplaatsen.

Van Ginkel weet zich aardig te manifesteren nu hij weer nagenoeg fit lijkt. Voor Voetbal International clubwatcher Marco Timmer is het een signaal dat PSV werk gaat maken van de definitieve komst van middenvelder.


Dat geldt ook voor Davy Pröpper. De clubwachter meldt dat PSV druk doende is om transfers rond te maken. “Ze zijn ermee bezig. Ik denk dat Pröpper graag terug wil”, zegt Timmer in het online item van het weekblad. Timmer denkt dat PSV voor voetbal van achteruit en vanuit het middenveld gaat. “Ze hebben wat voetbal nodig op het middenveld. Dat zie je ook aan de speelwijze van Schmidt dit seizoen. Schmidt heeft heel lang vastgehouden aan het blok Rosario/Sangaré. Maar voetballend hebben die niet kunnen brengen wat PSV nodig heeft.”

“Pröpper moet de oplossing gaan brengen voor PSV. Timmer verwacht niet dat de onderhandelingen met Brighton & Hove Albion veel problemen op gaan leveren. “John de Jong heeft al wel gezegd: ‘ik ga geen tien miljoen betalen voor een speler van 29 jaar’. Die onderhandelingen zullen lopen, maar ik verwacht eerlijk gezegd dat dat wel goed gaat komen.”

Dan Marco van Ginkel. De kans is groot dat de middenvelder volgend seizoen weer in Eindhoven speelt maar dan als contractspeler. PSV moet dan in onderhandeling met werkgever Chelsea. “Als Van Ginkel weer de oude Van Ginkel wordt. Als balansbewaker is hij heel solide en hij heeft heel veel ervaring. Het is ook een jongen die in de kleedkamer heel goed is, al heb je daar niet altijd wat aan. Voor volgend seizoen denk ik een belangrijke pion, als versterking, mocht Chelsea het toelaten”, sluit Timmer af.


Facebook Comments