Home Nieuws PSV gaat voor ervaren maar niet stabiel presterende Griekse spits van Galatasaray

PSV gaat voor ervaren maar niet stabiel presterende Griekse spits van Galatasaray

96
0

PSV is volgens Turkse en Franse media dicht bij het aantrekken van Kostas Mitroglou.

Mitroglou is een echte doelpuntenmaker, al gaat dit gepaard met fases waarin hij het net juist niet weet te vinden. De Griek scoorde liefst 192 keer in zijn carrière en kende zijn beste tijd in Griekse en Portugese competitie. Hij maakte naam als goalgetter bij Olympiakos Piraeus en werd begin 2014 voor 15 miljoen euro overgenomen door Fulham.

In de harde en sterke Premier League kwam hij niet uit de verf, Fulham degradeerde en de zomer erop keerde hij op huurbasis alweer terug bij Olympiakos. Na 16 goals in 24 duels gaf Benfica hem in de zomer van 2015 een kans zich te bewijzen.

De Portugezen namen hem na een jaar definitief over en begon de sterke spits met scoren. In twee seizoenen scoorde hij 35 goals. Olympique Marseille nam hem twee jaar geleden over, maar bij het onrustige Marseille was hij anderhalf seizoen lang niet de nummer één voor de spitspositie.

De ervaren maar redelijk op leeftijd geraakte Griekse spits staat op dit moment onder contract bij Galatasaray, maar zou op zeer korte termijn op huurbasis richting Eindhoven vertrekken. In Istanbul scoorde de Griek juist weer niet. In de Champions League is de Griek wel een bekend gezicht. Hij scoorde 14 goals in 41 Champions League-wedstrijden. Mitroglou speelde inmiddels 65 interlands voor Griekenland.

Hij is dus niet stabiel in zijn prestaties en lijkt een echte clubhopper te zijn geworden. De Telegraaf maakt inmiddels ook melding van het nieuws.

Diverse Turkse media meldden eerder al dat Mitroglou de tijdelijke overstap naar PSV zou maken en nu schrijft ook het Franse Yahoo Sport dat de Griek naar PSV vertrekt.

Het Eindhovens Dagblad heeft de zaakwaarnemer van Mitroglou gecontacteerd, maar die wil er niets over zeggen.

 

 

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here