Home Nieuws PSV gaat technisch kader wijzigen; doet John de Jong een stapje terug...

PSV gaat technisch kader wijzigen; doet John de Jong een stapje terug of juist vooruit?

5755
0

PSV gaat een wijziging in de directie aanbrengen. Althans, in het technisch kader van de directie. Dit meldt Voetbal International dinsdagmorgen na een uitgebreid interview met John de Jong.

John de Jong ligt onder vuur, zoveel is duidelijk. De geplaagde technisch directeur van de club wordt feitelijk overal bekritiseerd. Niet alleen door media en pers maar ook de PSV achterban. Een deel van de fans heeft het wel gehad met de onervaren td, zeker na het ontslag van Mark van Bommel.


Of de wijziging iets te maken heeft met de stand op de ranglijst of de vele kritieken blijft gissen maar PSV zet in ieder geval in 2020 in op een extra technische man in de clubleiding. De Jong en PSV willen de functie van technisch manager opsplitsen. Hij gaat zich dan volledig storten op het spelersbeleid, een nog aan te stellen nieuwe man komt boven de technische organisatie te staan en moet de langetermijnvisie van de club bewaken, zo meldt Voetbal International.

‘Een technisch directeur staat traditioneel overal boven en heeft meerdere focusgebieden. De opleiding, het spelersbeleid, de scouting, sparren met de hoofdtrainer. Kortom: de complete voetbalorganisatie. Ik vind dat we naar een model moeten waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen’, vertelt De Jong.

‘Ik zie heel veel mogelijkheden om daarin winst te boeken, maar die kansen kun je het beste pakken als je er meer tijd aan kunt besteden’, vervolgt hij. ‘Twee kleine voorbeelden: weer zelf meer wedstrijden gaan kijken en nog meer gebruik van data-analyse in de scouting. We doen dat al jaren, maar ik denk dat we het nog beter kunnen inzetten om in een eerder stadium bij bepaalde interessante spelers uit te komen.

Het nieuwe model heeft er alle schijn van dat John de Jong een spreekwoordelijk stapje terug doet een een aantal taken van zich af zal laten glijden. Volgens de huidige technische baas van PSV is dit al langer een onderwerp van gesprek binnen de PSV organisatie maar zou dit nu versneld moeten worden ingekleed. De piramide van de technische afdeling ondergaat dus op korte termijn een wijziging. Ook in de periode van Marcel Brands zou dit al ter sprake geweest zijn bij de club, zegt John de Jong in gesprek met Voetbal International.

Klik HIER voor het artikel in Voetbal International. Later meer.

 


Facebook Comments