Home Nieuws PSV gaat miljoenentransfer aan | PSV vrijwel akkoord met Bayern München

PSV gaat miljoenentransfer aan | PSV vrijwel akkoord met Bayern München

19998
0

PSV is dichtbij de komst van een nieuwe middenvelder, die waarschijnlijk nooit in beeld was geraakt als Xavi Simons niet was vertrokken bij de club.

Het heeft er alle schijn van dat PSV een miljoenendeal nadert en zichzelf een miljoenentransfer aan gaat meten door de Amerikaanse international Malik Tillman eerst via een huurconstructie te binden, waarna optie tot koop de volgende stap zal gaan zijn.

Die berichtgevingen sijpelen uit Duitsland door. PSV is hoe dan ook dicht bij de komst van Malik Tillman, zo meldt de doorgaans betrouwbare Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky News zondagavond. Volgens de bekende Duitse journalist worden op dit moment de laatste details besproken met Bayern München.

Plettenberg weet dat PSV een koopoptie gaan bedingen op de 21-jarige middenvelder, die voor één seizoen gehuurd moet gaan worden. Daartoe zal PSV de som van één miljoen euro moeten gaan betalen. Mocht de samenwerking tussen PSV en Tillman goed bevallen, ontstaat meteen de optie om de 21-jarige international definitief over te nemen voor een behoorlijk bedrag.

Plettenberg meldt dat de deal PSV ongeveer twaalf tot veertien miljoen euro zou gaan kosten bij een definitieve aankoop. Dat is voer voor over een maand of toen. Tegen die tijd weet de club of het zich rechtstreeks zal gaan plaatsen voor de groepsfase van de Champions League omdat volgend seizoen zowel de nummer één als twee van de Eredivisie zich rechtsreeks zullen gaan plaatsen voor de groepsfase.

Het afgelopen seizoen kwam Tillman uit voor Rangers FC, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld bij diverse clubs. Bij de Schotse topclub was de Duitser goed voor maar liefst twaalf doelpunten en vijf assists in 43 officiële duels. Dat zijn zeer stevige cijfers en statistieken te noemen. Tillman was basisspeler in het elftal van Rangers dat PSV uitgeschakelde in de play-offs van de Champions League.


Vorig artikelTransfer Debast | Anderlecht laat aan duidelijkheid niets te wensen over richting PSV
Volgend artikelHet Nieuwsblad: PSV gaat fors bieden op Debast, die vertrekwens naar PSV kenbaar heeft gemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in