Home Nieuws ‘PSV gaat in het nieuwe seizoen weer de eerste 8 wedstrijden winnen’

‘PSV gaat in het nieuwe seizoen weer de eerste 8 wedstrijden winnen’

4533
0

Het Europese Kampioenschap voetbal is nog maar net begonnen maar PSV weet al waar het aan toe is als het in augustus mag gaan aftrappen voor het nieuwe seizoen.

PSV zal in het eigen Philips Stadion RKC Waalwijk gaan ontvangen. Precies de wedstrijd waar het vorige seizoen het zo succesvolle seizoen 2023-2024 wist af te sluiten.

Vanochtend maakten Eredivisie NV en de KNVB het conceptprogramma voor komend seizoen bekend. Zondag 18 augustus staat de eerste uitwedstrijd zonder PSV-supporters op het programma, als PSV op bezoek gaat bij Heracles Almelo. In Almelo zullen er geen PSV-fans mee mogen reizen omwille van de zware KNVB-sanctie die recent bekend werd gemaakt. PSV besloot de straf te accepteren en niet in beroep te gaan.

Het conceptprogramma valt bij de Telegraaf in ieder geval niet in goede aarde. Valentijn Driessen baalt van de openingswedstrijd tussen FC Groningen en NAC, waar heel Nederland juist niet naar uitkijkt volgens de Telegraaf-criticaster. Volgens Driessen had er een spraakmakende eerste wedstrijd op de kalender moeten staan. Driessen en Verweij wijzen in de podcast van De Telegraaf naar een openingswedstrijd als FC Groningen – PSV. ‘Dit is een Keukenkampioendivisie-wedstrijd’, wijst Driessen cynisch naar FC Groningen – NAC Breda.

Een blik op de speelkalander leert dat Mike Verweij verwacht dat PSV opnieuw een serie overwinningen gaat wegzetten. ‘PSV gaat in het nieuwe seizoen weer de eerste 8 wedstrijden winnen’, wijst Verweij naar het programma van de ploeg van Bosz.

PSV gaat 19 oktober naar Alkmaar om het op te nemen tegen AZ. De eerste echte topper staat 2 weken later op het programma, als PSV en Ajax op 2 november aftrappen in de Johan Cruijff Arena. Het laatste weekend voor de kerstdagen neemt PSV het thuis op tegen Feyenoord. Half maart staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma, terwijl PSV in de 32e speelronde op bezoek gaat bij Feyenoord. PSV sluit de competitie af op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Zoals het woord concept al verraadt, is het een eerste opzet die nog aan veranderingen onderhevig gaat zijn. Eind augustus vindt de eerste controle plaats en wordt er gekeken of het speelschema nog gewijzigd moet worden in verband met Europese verplichtingen van PSV, Ajax, Feyenoord, FC Twente, AZ en Go Ahead Eagles.


Vorig artikelBondscoach Deschamps lovend en wijst naar ontwikkeling bij PSV: ‘Olivier Boscagli snel international van Frankrijk’
Volgend artikelTransferdoelwit PSV zomer ’23 én goede vriend van Bakayoko nu miljoenen goedkoper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in