Home Nieuws PSV gaat contract Jordan Teze verlengen: ‘Ik zie hem als centrale verdediger’

PSV gaat contract Jordan Teze verlengen: ‘Ik zie hem als centrale verdediger’

1117
0

PSV gaat Jordan Teze belonen voor zijn goede ontwikkeling van afgelopen seizoen.

De verdediger annex rechtsback blijft dus langer bij PSV als het aan de club ligt. De 22-jarige zelfopgeleide verdediger gaat zijn contract met één jaar verlengen, wat betekent dat hij tot medio 2025 aan PSV verbonden blijft. Dat bevestigt technisch directeur John de Jong tegenover het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

Aan het begin van afgelopen seizoen liep het even anders voor Teze. De verdediger kende een moeizaam begin van het seizoen en werd aanvankelijk uit de basis gehouden door aanwinsten André Ramalho en Phillipp Mwene. Roger Schmidt leek even niet zo gecharmeerd te zijn van de ontwikkeling van Teze maar dat kantelde gelukkig al snel. Na de winterstop knokte hij zich terug en mede door de blessure van de Braziliaan speelde Teze de laatste maanden als centrale verdediger. Daar maakt hij een dusdanige indruk dat bondscoach Louis van Gaal hem al bij de voorselectie van het Nederlands elftal haalde.

“We zijn zeer tevreden over Jordan”, zegt De Jong tegen VI. “Ik zie hem als een centrale verdediger die ook rechtsback kan spelen. Maar hij heeft op die eerste plek zijn kans echt gepakt. Ook omdat wij in de winterstop geen vervanger hebben gehaald voor Ramalho.” Teze maakt sinds 2008 deel uit van PSV, waar hij dus bijna de gehele jeugdopleiding doorliep. PSV ziet dus veel toekomst in de verdediger.


Vorig artikelJohn de Jong bevestigt: Er is veel contact en we ontvangen Luuk de Jong met open armen
Volgend artikelLichtstadderby in ere hersteld, PSV oefent ook tegen Spaanse topclubs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in