Home Nieuws PSV – Feyenoord geregisseerd door Andres Guardado en Davy Pröpper

PSV – Feyenoord geregisseerd door Andres Guardado en Davy Pröpper

16
0

Willem van Hanegem is maandagmorgen niet te spreken over het spel van zijn geliefde Feyenoord. De gebroeders van de Kerkhof daarentegen zijn enthousiast over het vertoonde spel van PSV en spraken van een dik verdiende overwinning. De oud internationals zagen dat Guardado en Propper aan de basis stonden van de overwinning op Feyenoord. Zowel Guardado als Propper regisseerde het spel van achteruit en op het middenveld met passes en steekballen. Feyenoord had er nauwelijks antwoord op.

Vooraf dacht ik dat Feyenoord uit bij PSV een goede kans had om te winnen. En als het dan met een mazzeltje ook nog snel voor komt, verwacht je dat ze direct uitstralen: wij komen hier om te winnen. Wij zetten jullie op zeven punten. We gaan er direct bovenop en we gaan lekker ver van ons eigen doel spelen!
Maar wat zag je: Na tien minuten ging Feyenoord opeens rustig aan doen! Hoeveel bespeelbare ballen heeft de spits gekregen? Ik denk geen een. Feyenoord gaf het initiatief aan de tegenstander, die wel de juiste instelling toonde. PSV is daarom de terechte winnaar van deze wedstrijd. Zij wilden winnen. PSV ging echt de strijd aan.
Guardado is dan echt een goede speler. Een speler naar mijn hart. Hij kan bijna alles, maar ik geniet vooral van zijn gedrevenheid. Door die instelling gaat er best af en toe iets fout, soms wordt zijn pass onderschept, maar juist dan komen zijn kwaliteiten boven. Guardado blijft altijd in beweging, zit altijd achter zijn eigen bal aan. Dus krijgt de tegenstander net de bal te pakken, dan is Guardado er vaak met zijn kleine lijf weer als de kippen bij om het duel aan te gaan, waardoor PSV weer zo snel mogelijk in balbezit komt. Geweldig om te zien.
Het werd een wedstrijd van verschillende fases. In het eerste kwartier speelde Feyenoord aardig. Daarna kreeg PSV in een half uur zeker drie grote kansen. Maar na de 2-1 deed PSV wat Feyenoord eerder had gedaan en ging het rustig het balletje rondspelen. Maar als je dat doet, moet je slim zijn en soms opeens versnellen en dan de wedstrijd beslissen. Nu kreeg Feyenoord drie kansen op de 2-2.
Scheidsrechter Kuipers maakte een grote fout door PSV een penalty te geven, die de wedstrijd besliste. Ik vind het goedkoop dat hij op het advies van zijn grensrechter afging. Als je er zelf zo dichtbij staat, moet je eerst op je eigen waarneming vertrouwen. Hij kon echt goed zien dat het totaal geen penalty was. Pröpper kreeg een klein tikje, maakte nog een stap en viel toen ineens. Maar geloof me, zo vallen kan alleen als je een klap van een voorhamer krijgt, schrijft van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

De gebroeders van de Kerkhof hebben een prima PSV gezien. Volgens René werd het een mooie wedstrijd na het eigen doelpunt van Bruma. “Ze hebben de wedstrijd in handen gehad en daarom was het een verdiende overwinning. PSV was heer en meester.” Daar is Willy het grotendeels mee eens. “Feyenoord was twintig minuten in de tweede helft iets sterker. We gaven toen veel kansen weg en we dekten slordig. Geweldig keeperswerk van Jeroen Zoet voorkwam de gelijkmaker.”
De Kerkhofjes waren zeer te spreken over Guardado.“Guardado speelt altijd goed. Pröpper begint zich steeds beter te ontwikkelen. Het was jammer dat Poulsen niet mee deed, anders hadden we hem ook kunnen zien.” Volgens René was Maxime Lestienne één van de betere spelers.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here