Home Nieuws PSV – Feyenoord beste wedstrijd onder van Nistelrooij, die tegelijk uitspreekt wie...

PSV – Feyenoord beste wedstrijd onder van Nistelrooij, die tegelijk uitspreekt wie de baas is bij PSV

859
0

PSV wist in het tijdperk Roger Schmidt geen enkele Eredivisetopper winnend af te sluiten, op een uitzege bij AZ in Alkmaar na. Verder was in topwedstrijden huilen met de pet op.

De tweede topper van het seizoen onder Ruud van Nistelrooij werd wel winnend afgesloten. Van Nistelrooij zag zijn elftal eind juli Ajax verslaan, hoewel het een duel om de Johan Cruijff Schaal betrof, en zondag wist het PSV van Ruud van Nistelrooij Feyenoord te verslaan. PSV wist Feyenoord zogenaamd met eigen middelen te bestrijden want vooraf werd het elftal van Arne Slot geacht PSV met pressingvoetbal onder druk te zetten en de drie punten mee naar Rotterdam te nemen. Het liep echter anders. PSV speelde namelijk haar beste wedstrijd onder Ruud van Nistelrooij.

Na afloop ging het helaas maar kort over het goede spel van PSV en werden de pijlen weer gericht op de bestuurlijke perikelen, die eigenlijk de naam crisis niet mag dragen. Volgens van Nistelrooij heeft PSV ook een verdiende overwinning behaald. “Als je het aantal kansen ziet wat we creëren en het aantal fases dat we domineerden”, zo gaf hij aan. “Meteen na rust ook die goal en een aantal kansen voor de 4-2. Dan krijg je alsnog de 3-3, maar uiteindelijk hebben we goed gereageerd. Via een goede spelhervatting maak je dan de 4-3. Maar qua kansen en spel was dit de beste wedstrijd van ons tot nu toe.”

Van Nistelrooij ging ook in op het vertrek van John de Jong. De trainer kreeg de nodige vragen op zich afgevuurd. “Het is niet niks als je van de ene op de andere dag hoort dat de technisch directeur en iemand waar je mee hebt samen gespeeld en nauw kent opeens is”, zei hij daarover. “We zaten ook in een fase dat het moeizaam ging. Dan is het een uitgelezen mogelijkheid om daarop te reageren en dat heeft het team gedaan.”

Van Nistelrooij ging verder: “Je hebt zo’n functie natuurlijk nodig, dat het sportieve beleid wordt bepaald. Dat er een oplossing moet komen, is duidelijk. Wie de baas is? Dat is duidelijk denk ik, als je dit verhaal hoort. Marcel heeft gezegd dat hij John steunt. Hij had de rug van Marcel”, aldus de uitgesproken trainer.


Vorig artikelAad de Mos wil geen huurlingen meer maar is lyrisch over Branthwaite: ‘Die mag je er nooit meer uithalen’
Volgend artikelWas er geen weg terug voor John de Jong? Arnold Bruggink over RvC: ‘PSV onwaardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in