Home Nieuws PSV – FC Emmen: Media gematigd positief, Branthwaite ook in Engeland steeds...

PSV – FC Emmen: Media gematigd positief, Branthwaite ook in Engeland steeds meer in the picture

531
0

Jarrad Branthwaite, binnen gekomen als anonieme Britse verdediger en foutjes makend in wedstrijden tegen bijvoorbeeld Excelsior.

Jarrad Branthwaite, bijna verhuurd aan AS Roma en bijna teruggekeerd naar Everton in de winterstop. Hoe anders is de situatie nu? De Britse verdediger staat in de picture van de PSV fans, de PSV directie en de landelijke media want PSV wil de Brit definitief overnemen van Everton. Die club hapt nog niet toe want denkt er meer uit te kunnen halen getuige het afgewezen bod van enkele weken geleden. Jarrad Branthwaite is hot, zowel in Nederland als in Engeland.

Welke snode plannen heeft PSV nu het de Brit voor meerdere jaren wenst vast te leggen? Die vraag stellen de Britse media ook nu hun landgenoot basisspeler is geworden in de top van de Eredivisie. Media in Engeland zijn en blijven verrast dat Everton de hoofdrolspeler niet eerder de kans heeft gegeven gezien alle personele problemen waar Everton mee te kampen heeft. Er zijn echter ook financiële problemen en dus komt een verkoop van Jarrad Branthwaite de geplaagde ‘blauwe’ club van de stad Liverpool wel goed uit, schrijven de Engelse voetbalkranten.

Jarrad Branthwaite maakt inmiddels ook in Nederland indruk. ‘De Drenten verzopen in de ruimtes op het veld en werden van het kastje naar de muur getikt’, schrijft De Telegraaf, dat ook weer complimenten uitdeelt aan Jarrad Branthwaite. Patrick van Aanholt staat er ook goed op bij de Telegraaf. ‘De Bosschenaar maakte een sterke indruk, kwam verdedigend geen moment in de problemen en blies aanvallend zijn partijtje mee met enkele goede voorzetten. Met het inruilen van Philipp Max voor Van Aanholt lijkt PSV er niet op achteruit te zijn gegaan.’

‘In de slotfase was er een mooi moment voor Olivier Boscagli. De Fransman maakte na bijna tien maanden afwezigheid door een kruisbandblessure zijn rentree in de hoofdmacht van PSV en werd door het thuispubliek verwelkomd met een massaal applaus en een liedje.’

Het Eindhovens Dagblad richt de pijlen ook op Jarrad Branthwaite. ‘Vanaf de tribune lijkt het van een afstandje soms of hij op stelten loopt, zo lang zijn z’n benen. Niets is minder waar. Jarrad Branthwaite staat niet alleen stevig op zijn voeten, maar heeft zich ook stevig in de PSV-basis genesteld. Zelf staat de stoïcijnse Brit absoluut open voor een bloeiperiode in Eindhoven, heeft hij eerder al aangegeven. De relatieve rust in het Eindhovense en het sportieve klimaat bij PSV staan hem aan’, schrijft het ED.

De Volskrant schrijft ook over Jarrad Branthwaite: ‘Hoofdrol voor ‘Lange Gerrit. Maar als wel vaker dit seizoen fluctueerde het spel van PSV. Zo weinig als het voor rust van Emmen te duchten had, zo moeizaam verliep het in de tweede helft, waarin de bezoekers al snel iets terugdeden. Door de overwinning klom PSV weer een stukje uit de put, waar het in januari in terecht was gekomen. Maar wil de ploeg van Van Nistelrooij dit seizoen een serieuze gooi doen naar de prijzen, dan zal PSV een constanter niveau moeten halen’, klinkt het licht optimistisch.


Vorig artikelNog belangrijker dan de transfers van Gakpo en Madueke zijn de bizarre cijfers van Érick Gutiérrez
Volgend artikelCommentator stapte verrast de Kuip uit: ‘In zijn leeftijdsklasse is Xavi Simons de beste voetballer van Europa’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in