Home Columns PSV fans wijzen naar man van ‘685 miljoen’ Marcel Brands en naar...

PSV fans wijzen naar man van ‘685 miljoen’ Marcel Brands en naar Jonk, Bosz en Ronald Koeman als opvolger van Schmidt

32414
0

PSV en Roger Schmidt naderen een kruispunt. Club en trainer hebben eigenlijk wel de intentie om met elkaar door te gaan maar er zijn veel twijfels.

Die twijfels laten zich raden zonder dat het vanuit welke kant dan ook gecommuniceerd wordt. PSV en Roger Schmidt zijn met name op directieniveau een prima match te noemen. Toon Gerbrands en John de Jong vinden de Duitser een zeer aimabel en betrouwbaar mens met een uitstekende visie op aanvallend voetbal. Wat dat betreft is de visie van Roger Schmidt wel duidelijk.

Maar een visie hebben en een visie implementeren zijn twee verschillende zaken. Het laatste lijkt Roger Schmidt bij PSV namelijk niet te lukken. In een competitie waar momenteel sprake is van een heersende club door sportieve en daaraan gekoppelde financiƫle resultaten, lijkt PSV even pas op de plaats te moeten maken. Maar juist aan de hand van een bijzondere trainer was de bedoeling het sportieve en financiƫle gat juist te verkleinen. Dat lijkt momenteel niet te lukken, al kan het nog alle kanten op de spannende en niet geheel te voorspellen Eredivisie. Echter heeft PSV ook met een trainer met visie te maken de zelf nu net niet lijkt te geloven in sportief succes. Wie kent immers niet de 20-80% uitspraak van Roger Schmidt?

Terug naar het eerder genoemde kruispunt. Diplomatiek blijft Roger Schmidt antwoorden geven op vragen over zijn toekomst in Eindhoven. De Duitser weet precies hoe hij vragen van de media moet beantwoorden en vanuit dat kader bezien zijn we al snel geneigd te concluderen dat er simpelweg nog geen uitsluitsel is over de toekomst van Schmidt in Eindhoven. Toch lijken club en trainer afscheid van elkaar te gaan nemen. Roger Schmidt lijkt niet open te staan voor nog meer teleurstellingen dan de teleurstellingen van de afgelopen anderhalf jaar en de PSV directie moet in december 2021 toch ook langzaam concluderen dat er geen sprake is van een een bijzondere sportieve periode in Eindhoven in het project Roger Schmidt en PSV.

Hoe staat het eigenlijk met de achterban van de club? Hoe kijken de PSV fans aan tegen de toekomst van Roger Schmidt in Eindhoven? Het is allang geen geheim meer dan een groot deel van de PSV fans niet zoveel op heeft met de Duitse trainer. De resultaten liegen niet en dus wordt het draagvlak van de PSV aanhang voor een langer verblijf van Schmidt in Eindhoven kleiner en kleiner. Op sociale media wijzen de PSV fans inmiddels massaal naar de vorige week bij Everton ontslagen Marcel Brands.

Of Brands de zogenaamde redder in nood is, valt nog te bezien. In Liverpool heeft Brands vanaf de zomer van 2018 de lieve als even grote som van 685 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven. Het leidde niet tot bijzondere resultaten maar zelfs tot een ontslag. Feit is wel dat Marcel Brands een technisch directeur van naam en faam is, die met de nodige grandeur een club kan leiden en ook naar de buitenwacht toe goed weet te presenteren. Die kwaliteiten bezit John de Jong , die het liefst op de achtergrond blijft en de media zo weinig mogelijk te woord staat, wel in mindere mate.

Marcel Brands wordt inmiddels door veel PSV fans gezien als de man die PSV weer naar grote hoogte zou moeten leiden. Of dat er van gaat komen is uiterst twijfelachtig zo niet uitgesloten. Een groot deel van de fans denkt ook al aan het vervangen van Roger Schmidt. Die vervanging staat niet in de winterstop op de planning, volgens veel PSV fans die zich op sociale media roeren maar aan het einde van het seizoen. Opvallend te noemen is dat de naam van Ronald Koeman vaak wordt genoemd als opvolger van Roger Schmidt, die toch vooral zijn befaamde kunstje in de Duitse Bundeliga mag gaan laten zien, aldus de PSV fans op sociale media.

Ook klinken de namen van Peter Bosz en Wim Jonk door als het over de opvolging van Roger Schmidt gaat. Uiteraard wordt ook Ruud van Nistelrooij genoemd maar het gros van de PSV fans is van mening dat Ruud van Nistelrooij prima op zijn plek zit bij Jong PSV en zo in de luwte kan werken aan een toekomst als trainer van PSV 1. Peter Bosz is nog altijd trainer van Lyon en Wim Jonk bouwt aan de toekomst van FC Volendam maar duidelijk is dat de genoemde drie trainers, Jonk, Bosz en Koeman, allen in aanmerking komen voor de functie van trainer van PSV 1, aldus de zich op sociale media roerende PSV aanhang.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here