Home Nieuws PSV fans verdeeld in twee kampen over eventuele terugkeer Ihattaren, meerderheid is...

PSV fans verdeeld in twee kampen over eventuele terugkeer Ihattaren, meerderheid is voor

3341
0

Een mogelijke terugkeer van Mo Ihattaren naar PSV hield de laatste twee weken de gemoederen flink bezig.

De zaakwaarnemer van de middenvelder, die weer in training zou zijn maar ook te zwaar aan die trainingen is begonnen, bood zijn cliënt in november aan bij PSV. De club hapte niet toe maar de deur leek ook niet geheel te worden dichtgegooid. Marcel Brands werd door onder meer het Eindhovens Dagblad bevraagd naar een mogelijke terugkeer van Ihattaren naar Eindhoven.

Het antwoord van Brands liet zich raden maar er bleek ook een kleine opening te zijn. Een opening in de zin van dat er niets in de voetballerij kan worden uitgesloten. Brands liet vooral los dat het moeilijk te aanschouwen is hoe diep Mo Ihattaren gevallen is. De algemeen directeur kent de middenvelder al jaren en zei een zwak voor hem te hebben. Ondertussen zijn er op internet vele discussies gaande over de middenvelder uit Utrecht. De poll over een eventuele terugkeer van de middenvelder naar PSV werd massaal gedeeld en er werd massaal gestemd.

De ruim 12000 stemmers leken verdeeld te zijn in twee kampen. Ruim 41 procent ziet een terugkeer van de middenvelder naar PSV niet meer zitten en stemde op de optie: Moet te allen tijde worden uitgesloten na de historie van Ihattaren. De redenen hierachter laten zich raden. Veel PSV fans vinden dat er teveel gebeurd is en dat Ihattaren voldoende kansen heeft gehad bij PSV te slagen. Zijn gang naar Ajax wordt hem door een klein deel van de tegenstemmers ook verweten maar dat blijkt niet de hoofdreden te zijn.

Toch is er ook nog altijd een groot deel van de PSV die een terugkeer van Ihattaren juist wel zien zitten. 59% van die stemmers zijn onderverdeeld in 3 opties. Zij stemden voor de volgende opties die een terugkeer tot gevolg zouden moeten hebben:

  • Is een reële optie als er tot einde dit seizoen harde afspraken worden gemaakt
  • Zou geweldig zijn maar alleen als PSV kiest voor professionele hulp van buitenaf
  • Is een morele verplichting van PSV richting ‘kind van de club’ Ihattaren

Ook hier laten de redenen zich raden. Dit deel van de stemmers vindt dat Ihattaren een nieuwe kans moet krijgen omdat hij ook een kind van de club is en PSV ergens ook een morele verplichting heeft naar de middenvelder, die vanaf zijn 8e jaar bij PSV rondloopt. Toch zouden er dan zeer duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over termijnen, beloningen en prestaties etc, klinkt het onder dat deel van de stemmers.


Vorig artikelWas er meer onvrede over John de Jong? ‘Als ik Gakpo had verkocht, had ik nog bij PSV gezeten’
Volgend artikelVan Nistelrooij schept duidelijkheid: ‘Er wordt aan gewerkt, heb er geen nieuws over’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in